Greenpeace cere claritate şi transparenţă Ministerelor Energiei şi Justiţiei

A.D.
Comunicate de presă / 17 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Greenpeace lansează un apel la clarificări adresat ministrului Energiei, Sebastian Burduja, şi ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, în urma noilor ameninţări asupra angajamentului şi activităţii faţă de protecţia climei şi a naturii în România, potrivit unui comunicat al ONG-ului.

Într-o scrisoare deschisă trimisă ambilor miniştri astăzi, Greenpeace solicită răspunsuri clare şi transparente referitoare la un potenţial dosar penal implicând mai multe organizaţii de protecţie a mediului. Potrivit relatărilor recente din mass-media, această plângere a fost primită de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România şi a declanşat proceduri penale.

Acuzaţiile vin în urma campaniei vocale Greenpeace împotriva proiectului de exploatare de gaze fosile Neptun Deep, planificat de compania austriacă OMV în Marea Neagră din România. Întrebat de posibila sa implicare, ministrul Energiei a criticat public căile legale şi legitime care contestă procedurile de aprobare a proiectelor energetice controversate şi distructive pentru oameni şi natură. Totodată, el a refuzat să clarifice existenţa acestei plângeri penale şi implicarea sa în iniţierea posibilei investigaţii, împiedicând astfel orice fel de dialog constructiv cu Greenpeace şi alte organizaţii.

"Suntem extrem de dezamăgiţi că reprezentanţi ai guvernului român precum Sebastian Burduja, care pretind că împărtăşesc obiective comune de consolidarea al securităţii, accesibilităţii şi sustenabilităţii energetice a României, aleg să atace şi restricţioneze activitatea paşnică şi legitimă a organizaţiilor de mediu. Nu ne vom lasă intimidaţi şi cu siguranţă nu vom rămâne tăcuţi în faţa acestor atacuri nedemocratice şi arhaice. Vom continua să luăm măsuri legale şi să tragem la răspundere deciziile problematice care pun în pericol mediul înconjurător şi viitorul nostru. Cerem răspunsuri şi soluţii clare de la miniştrii Energiei şi Justiţiei cu privire la modul în care guvernul român va proteja drepturile fundamentale la un mediu sănătos şi la protest." a declarat Elena Ionescu, Director Executiv, Greenpeace România.

În ultimele luni, Greenpeace a iniţiat mai multe procese cu privire la controversatul proiect Neptun Deep al OMV Petrom şi Romgaz. Substanţe toxice necunoscute deversate în mare, sute de milioane de tone de CO2 aruncate în atmosferă şi riscul minelor marine de a provoca un dezastru ecologic sunt doar câţiva dintre factorii care fac Neptun Deep un proiect letal pentru oameni şi biodiversitate. Prin exploatarea gazelor din perimetrul Neptun Deep, OMV Petrom şi Romgaz vor deveni cei mai mari poluatori cu emisii de carbon din România.

Potrivit comunicatului, cel mai recent atac împotriva Greenpeace face parte dintr-o serie de încercări de intimidare la nivel internaţional împotriva organizaţiei de protecţie a mediului, adesea în legătură cu mega-proiecte ale companiilor producătoare de combustibili fosili. În prezent, Greenpeace este dată în judecată în SUA de grupul Energy Transfer pentru 300 de milioane de dolari, iar un proces iniţiat de Shell împotriva Greenpeace International pentru un protest paşnic este încă în curs.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb