Greenpeace România returnează deşeuri lăsate în urma inundaţiilor din Galaţi

A.D.
Miscellanea / 18 noiembrie

Greenpeace România returnează deşeuri lăsate în urma inundaţiilor din Galaţi

Activiştii Greenpeace România au desfăşurat astăzi o acţiune simbolică la sediul OMV Petrom. Potrivit comunicatului primit la redacţie, aceştia au dus la sediul companiei, deşeuri rezultate în urma inundaţiilor devastatoare din judeţul Galaţi. Şapte oameni şi-au pierdut viaţa aici şi peste 1.000 de gospodării au fost complet distruse. Activiştii de mediu evidenţiază impactul industriei combustibililor fosili, care contribuie la amplificarea crizei climatice şi a dezastrelor provocate de fenomenele meteo extreme.

Acţiunea face parte dintr-un efort global al Greenpeace de a atrage atenţia asupra responsabilităţii marilor companii de combustibili fosili în intensificarea crizei climatice. Activiştii au amplasat resturile aduse de inundaţii la intrarea în sediul companiei din Bucureşti şi au afişat mesajul "OMV Petrom trebuie să plătească".

Exploatarea resurselor şi extinderea infrastructurii de combustibili fosili înseamnă creşterea temperaturilor globale, fenomene meteo extreme şi degradarea ecosistemelor, toate ignorate în cursa pentru câştiguri financiare pe termen scurt, potrivit comunicatului. În primele nouă luni ale anului, OMV Petrom a raportat un profit de aproape 4 miliarde lei, în creştere cu 54% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

"Ciclonul Boris a lăsat în urmă o tragedie. OMV Petrom şi alţi giganţi ai combustibililor fosili trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru intensificarea schimbărilor climatice şi pentru daunele produse de acestea. Accelerarea exploatărilor fosile şi profitul masiv vin într-un moment în care impactul climatic este mai devastator ca oricând, cu fenomene meteo extreme frecvente şi efecte asupra comunităţilor vulnerabile. Prin proiectul Neptun Deep, OMV Petrom poate deveni cel mai mare poluator cu emisii de carbon din România. A venit vremea ca OMV Petrom să plătească pentru distrugerile făcute şi să oprească investiţiile în gaze." a declarat Marian Mândru, Coordonator de Campanii, Greenpeace România.

Proiectul Neptun Deep va fi responsabil pentru cel puţin 200 de milioane de tone de CO2e, echivalentul a cât ar trebui să absoarbă minim 836 milioane de copaci sau o suprafaţă de 22 de ori mai mare decât Parcul Naţional Retezat pentru a compensa aceste emisii. Astfel de investiţii masive în exploatarea combustibililor fosili contrazic angajamentele internaţionale pentru reducerea emisiilor de carbon şi limitarea încălzirii globale, explică activiştii.

Greenpeace România a acţionat în instanţă companiile OMV Petrom şi Romgaz în etapa de avizare a Acordului de Mediu şi a PUZ-ului pentru proiectul Neptun Deep.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. la guvern nu faceti protest sa le cereti socoteala pentru paragina in care au lasat atatea diguri ?

    romania a trecut in inundatii mai rele in 70, comunistii au invatat ceva si au indiguit multe rauri si parauri in tara.  

    ...e Neptun Deep pt Greenpeace. O paine alba de mancat...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb