Greu de... demis

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 24 septembrie 2018

Greu de... demis

Liviu Dragnea se dovedeşte, după Traian Băsescu şi Ion Iliescu, unul dintre politicienii cel mai greu de urnit dintr-o funcţie de conducere. Acest lucru a reieşit în timpul dezbaterilor aprinse de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, când soarta PSD nu a fost tranşată definitiv, deşi tabăra puciştilor şi-a menţinut acuzaţiile la adresa lui Liviu Dragnea şi solicitările privind demisia din fruntea partidului şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor.

Cu toate că semnatarii scrisorii au prezentat tot arsenalul din dotare - conducere discreţionară, lipsă de comunicare, schimbarea agendei publice, lupta permanentă cu instituţiile statului şi cu societatea civilă, preocuparea prea intensă pentru schimbarea legilor justiţiei şi a legislaţiei penale, şedinţa s-a încheiat cum a început: cu Liviu Dragnea în vârful partidului şi cu disidenţii care au rămas cu impresia că au fost ascultaţi şi că se va schimba ceva.

Gabriela Firea şi-a prezentat proiectele blocate de Guvern, de Ministerul Transporturilor şi nemulţumirile legate de campania recentă de denigrare la care a fost supusă. Vicepremierul Paul Stănescu a vorbit des­pre amnistie şi graţiere, susţinând că ar fi fost "un cadou bun" cu ocazia Centenarului.

Mihai Tudose, premierul înlocuit de Viorica Dăncilă şi unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Carmen Dan, a reproşat modul nedemocratic de conducere a PSD, modul de luare a deciziilor de către o singură persoană, cerând mai multă transparenţă în interiorul partidului.

Confruntat cu prima criză majoră din interiorul PSD de când a preluat conducerea acestei formaţiuni politice, Liviu Dragnea a spus că este nevoie de unitate în partid, că lucrurile trebuie discutate şi rezolvate în interiorul partidului, fără imixtiuni, că nu este dis­pus să îşi dea demisia, dar că va continua lupta pentru modificarea legislaţiei penale şi a sistemului juridic.

Au existat şi schimbări de poziţii: Olguţa Vasilescu, a avut un schimb dur de replici cu Gabriela Firea, iar Daniel Florea - primarul sectorului 5 al Capitalei - a dorit excluderea lui Firea din partid, fiind potolit cu greu de Liviu Dragnea.

În urma tuturor discuţiilor contradictorii, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Robert Negoiţă, Adrian Ţuţuianu şi Mihai Tudose i-au solicitat demisia lui Liviu Dragnea.

La final, cei 64 de membri ai CexN au acordat un vot de încredere pentru Liviu Dragnea. Rezultatul a variat în funcţie de tabăra care a numărat voturile: 55 pentru, 8 împotrivă, o abţinere, conform partizanilor şefului PSD; 10 voturi împotrivă, 35 pentru, restul abţineri, conform Gabrielei Firea. Cert este că Liviu Dragnea a rămas preşedinte, obţinând al doilea vot de încredere în acest an, după cel de la congresul extraordinar din primăvară.

Unii au cerut, alţii nu au dat, dar se vor reîntâlni, după referendum, pentru a discuta despre activitatea Parlamentului şi despre o eventuală remaniere. Pentru că susţinerea unuia sau altuia se plăteşte... cu funcţii publice.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Deputatul PSD Botoşani, Răzvan Rotaru, a declarat, vineri seara, că victoria de care se bucură Liviu Dragnea după şedinţa CEx este una de scurtă durată şi că până de sărbători, Dragnea va pica. „Nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina”, a spus Rotaru.

    18872 afişări 

    Imaginea articolului ATAC din PSD la Liviu Dragnea: Nu va trăi sărbătorile de iarnă alături de Irina. Nu are cum...Este o persoană cu anumite probleme  

    Deputat PSD, despre Liviu Dragnea: Nu va trăi sărbătorile de iarnă alături de Irina. Lumea e sătulă 

    Răzvan Rotaru, deputat PSD de Botoşani, a declarat că cei care au votat pentru Dragnea în CEx „sunt oameni aduşi de el, puşi de el, li s-au oferit funcţii”, dar că victoria obţinută vineri seara este una de scurtă durată, deoarece Liviu Dragnea „nu apucă sărbătorile de iarnă”, referindu-se la condamnarea preşedintelui PSD. 

    “Din punctul meu de vedere nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat astăzi şi cred că va fi o victorie pe termen scurt. Aştept să mă întâlnesc cu colegii mei pentru că nu sunt momentan la Bucureşti şi să luăm o decizie. Nu cred că lucrurile vor rămâne aşa, nu este o victorie de lungă durată, este o victorie scurtă, războiul este lung. A fost doar o bătălie scurtă câştigată. Din punctul meu de vedere, până de sărbători domnul Dragnea va pica, nu-l apucă sărbătorile de iarnă. Este o persoană cu anumite probleme şi nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina. Nu are cum… Lumea este sătulă… Toţi cei care sunt acolo, în CEx sunt oameni aduşi de el, puşi de el, li s-au oferit funcţii de prost gust şi au acceptat şi s-au umilit şi acum nu au curaj să ridice capul din pământ”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, deputatul Răzvan Rotaru. 

    Anterior, deputatul PSD Botoşani, Răzvan Rotaru, a scris pe Facebook că Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate. 

    “În calitate de deputat PSD de Botoşani, susţin demersul colegilor mei, acela de a înainta o scrisoare, menită să clarifice situaţia internă din PSD, precum şi traiectoria pe care trebuie să o urmeze partidul pentru a rămâne cea mai importantă forţă politică a ţării. Vă spuneam zilele trecute că dezaprob total modul de conducere, atât la nivel central, cât şi în cadrul organizaţiei judeţene PSD Botoşani. Lucrurile nu se află pe făgaşul cel bun”, a mai scris deputatul PSD Botoşani, Răzvan Rotaru. 

    Parlamentarul este de părere că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze şi spune că tot mai multe organizaţii din ţară se alătură iniţiativei. 

    “Nu putem admite ca, din cauza unor mize personale, deciziile să se ia, în mod arbitrar, de către o singură persoană, iar libertatea de exprimare să fie suprimată. Preşedintele Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate! Atât timp cât, la momentul actual, dumnealui are problemele pe care deja le cunoaşteţi, nu este corect ca Partidul Social Democrat să fie sacrificat. Cu privire la informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia PSD Botoşani îl susţine pe Liviu Dragnea, în Comitetul Executiv Judeţean doar s-a adoptat o rezoluţie pentru susţinerea programului de guvernare, nu s-a votat sprijinirea preşedintelui Dragnea. Este inadmisibil ca un preşedinte de organizaţie să hotărască în numele tuturor. Mă bucur că sunt tot mai multe voci din organizaţiile judeţene din ţară care se alătură acestei iniţiative. Este important să eliminăm disensiunile existente, să rămânem uniţi, să continuăm guvernarea şi să realizăm tot ceea ce am promis în 2016, când ne-am prezentat în faţa alegătorilor”, a adăugat deputatul Răzvan Rotaru. 

    1. ?? Ce are "Irina" cu prefectura?. 

      nu-mi plac multe la dragnea dar...nu suport neofitii care se baga singuri in seama! stimabilul din "botsani" n'a catadicsit nici macar sa citeasca statutul partidului din care face parte si care la "scuipat" in parlament! at fi vazut macar care sunt canoanele statutare pentru "caderea" "pres"-ului psd!!

    Pe Dragnea nu-l dau jos hotii din psd, deoarece sunt prea multi; numai Justitia poate sa faca ordine in Romania, nu partidele, care sunt formate in 99 % din oameni necompetenti profesional iar din acest procent 98 % sunt hoti, si dintre acestia marea lor majoritate sunt juristi care fac legi pentru a putea fura cat mai mult. Populatia romaniei trebuie sa sustina Justitia, singura in masura sa orienteze Romania pe un drum spre prosperitate si dreptate !

    1. Să nu vă încurce justiția cât să ajungă cu adevărat independentă. Tot SRI-ul ajunge la pârnaie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb