Grevă de avertisment la IAR Braşov

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 aprilie 2007

Cei 920 de salariaţi de la IAR Braşov intră, de joi, în grevă de avertisment, după ce la medierea conflictului de muncă care a avut loc ieri, între reprezentanţii sindicatului de la IAR şi reprezentanţii Direcţiei de Muncă Braşov, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Suba Arpad, liderul de sindicat de la IAR, a declarat, citat de Rompres: "De joi vom declanşa greva de avertisment. Timp de două ore vom înceta lucrul. Cele mai importante revendicări - creşterea salariului cu 30% şi acordarea plăţilor compensatorii celor care vor fi disponibilizaţi după privatizarea societăţii - nu au fost rezolvate. Sper să nu se ajungă la greva generală".

Conflictul între sindicate şi administraţia de la IAR a început în 12 martie a.c, cu un miting de 20 de minute în incinta societăţii organizat de sindicaliştii nemulţumiţi că majorarea salarială de 30% pe care au cerut-o a fost respinsă de conducerea fabricii.

Administraţia a oferit o creştere de 15% în trei etape: 4 % de la 1 februarie, 5 % de la 1 iulie şi 6 % de la 1 octombrie. Printre revendicările sindicale se numără şi acordarea de plăţi compensatorii pentru salariaţii ale căror contracte de muncă vor fi desfăcute după privatizarea uzinei. Este vorba despre 20 de salarii medii nete pe societate pentru cei cu vârsta sub 35 de ani, 30 de salarii medii pe societate pentru salariaţii cu vârsta între 35-45 de ani şi 40 de salarii medii nete pe societate pentru cei peste 45 de ani.

Liderul de sindicat susţine că nu se cere o creştere salarială exagerată, atâta timp cât societatea a încheiat anul trecut cu un profit de patru milioane de euro. IAR lucrează de trei ani la rând cu profit şi are comenzi ferme pentru piaţa internă şi cea externă până în anul 2009.

Capitalul societăţii aparţine în proporţie de 65 % statului, SIF Transilvania deţine o participaţie de patru %, 7 % - Ministerul Muncii Solidarităţii şi Familiei, iar 11.000 de cupoane aparţin persoanelor fizice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb