Grevă generală la Poşta Română

S.B.
Miscellanea / 1 aprilie

Grevă generală la Poşta Română

Sindicatul Lucrătorilor Poştali, care a declanşat de luni greva generală, acuză compania că face presiuni asupra greviştillor, trimiţând angajaţi de la Bucureşti la hub-ul logistic de la Cluj pentru a-i înlocui pe cei care protestează, informează news.ro.

Sindicatul afirmă că 18.000 dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcţia pe care se află, indiferent de responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie, aceasta fiind motivul nemulţumirii. Sindicaliştii cer creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor şi creşterea sporului de loialitate. Sindicatul îşi exprima disponibilitatea de a negocia şi pe perioada de desfăşurare a grevei. La rândul lor, reprezentanţii companiei consideră că că escaladarea conflictului de muncă şi dau asigurări că pensiile vor fi distribuite la termen, în pofida protestului.

"Blocul Naţional Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, raportează primele presiuni care se fac asupra lucrătorilor poştali, membri de sindicat ai SLPR, care îşi doresc să intre în grevă", susţin sindicaliştii, prezentând imagini despre care afirmă că au fost filmate în această noapte în HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj al Poştei Române.

Sindicatul susţine că în imagini apar 13 angajaţi ai Poştei Române, trimişi de la Bucureşti, să-i înlocuiască pe cei care au intrat în grevă luni în HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj.

"În urma acestei decizii, lucrătorii poştali din HUB-ul Logistic şi Curierat Regional Cluj au protestat şi au cerut ca aceştia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajaţi ai acestei filiale a Poştei Române", precizează sindicatul.

Sindicatul susţine că şi la Târgovişte au fost trimişi angajaţi de la Bucureşti.

"Blocul Naţional Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, raportează presiuni şi la Oficiul Poştal Târgovişte, unde a sosit în această dimineaţă, 1 aprilie 2024, de la Bucureşti, o delegaţie de trei persoane, angajate în centralul Companiei Naţionale Poşta Română, pentru a opri greva membrilor SLRP de la Târgovişte", susţin sindicaliştii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si acesti grevisti sunt platiti de Putin

    Mi se pare la fel de gravă că greva doctorilor și moașelor de la maternitate.Guvernul trebuia să aibă soluție de rezerva pentru această situație, respectiv un împrumut pe termen scurt fără dobândă pentru pensionarii care încasează pensia de la poștași, și următoarea măsură desființarea contractului existent în acest sens cu po

    sta romana .Nu trebuie sa sufere pensionarii pentru mofturile poștașilor, și oricum în țările occidentale nu se plătesc pensiile prin intermediul postasilor ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb