Grevele de la aeroportul Gatwick ar putea afecta vacanţele călătorilor

D.R.
Miscellanea / 15 iulie 2023

Grevele de la aeroportul Gatwick ar putea afecta vacanţele călătorilor

Lucrătorii de la al doilea mare aeroport al Marii Britanii, Gatwick, vor face grevă timp de opt zile la sfârşitul lunii iulie şi la începutul lunii august, ceea ce ar putea cauza anulări şi probleme de călătorie pentru mii de pasageri, transmite news.ro.

Călătorii europeni sunt deja în alertă maximă din cauza îngrijorărilor legate de problemele de control al traficului aerian care decurg atât din cauza spaţiul aerian redus, ca efect al războiului din Ucraina, cât şi din problemele de personal şi grevele în unele locaţii.

Sindicatul a declarat că aproximativ 950 de lucrători de la Gatwick, inclusiv personalul de la sol, manipulatorii de bagaje şi agenţii de check-in, vor intra în grevă timp de patru zile, între 28 iulie şi 1 august şi apoi încă patru zile, în perioada 4-8 august.

"Având în vedere amploarea acţiunii greviste, întreruperile, întârzierile şi anulările sunt inevitabile pe aeroport", a transmis Sindicatul Unite în declaraţia sa.

EasyJet a precizat că săptămâna viitoare vor avea loc discuţii suplimentare între operatorul său de la sol DHL şi Unite. "Îi îndemnăm să ajungă la un acord cât mai curând posibil", a transmis compania aeriană. British Airways a declarat că agentul său de gestionare la sol GGS lucrează cu sindicatul pentru a rezolva problema "în regim de urgenţă", în timp ce Menzies Aviation a precizat că a invitat Unite înapoi la masa discuţiilor, pentru a încerca să ajungă la o înţelegere.Preocupările legate de întârzierile controlului traficului aerian au determinat deja easyJet să reducă luni 2% din programul său de zbor de vară, mai ales din Gatwick.

În zilele afectate de grevă, din Gatwick urmează să plece 4.410 de zboruri, ceea ce echivalează cu peste 840.000 de pasageri potenţiali, potrivit companiei de analiză a aviaţiei Cirium.

Gatwick a fost menţionat de şeful grupului comercial al companiilor aeriene IATA, la începutul acestei săptămâni, pentru problemele care vizează resursele locale în funcţiiile de control al traficului aerian.

Cel mai aglomerat nod aerian al Marii Britanii, Aeroportul Heathrow, a convenit în iunie un acord de salarizare cu lucrătorii de securitate, şi astfel a evitat o serie de greve planificate de sindicatul Unite, pe parcursul verii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb