Grindeanu: "Fondurile europene pentru infrastructură, absorbite integral în 2014-2020"

T.B.
Macroeconomie / 24 aprilie

Grindeanu: "Fondurile europene pentru infrastructură, absorbite integral în 2014-2020"

Toţi banii europeni disponibili pentru îmbunătăţirea infrastructurii din România au fost absorbiţi în exerciţiul financiar 2014-2020, a declarat, miercuri, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, notează agerpres.

El a participat la recepţia lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internaţional "Delta Dunării".

Oficialul guvernamental a anunţat că investiţiile derulate la Tulcea, Timişoara şi Iaşi vor fi urmate de cea la Cluj, transmite sursa.

Potrivit sursei citate, "Am avut 4,5 miliarde de euro pe exerciţiul bugetar 2014-2020, 2021 şi am cheltuit 5,3 miliarde de euro, pentru că am luat, cu acordul Uniunii Europene, 800 de milioane din alte zone care nu au reuşit să absoarbă sumele. Altfel, erau pierdute şi se trimiteau înapoi, plastic vorbind", a declarat, într-o conferinţă de presă, Sorin Grindeanu.

Ministrul a mai spus că necesarul pentru îmbunătăţirea infrastructurii din România este de 70 de miliarde de euro, iar în momentul de faţă este asigurată o sumă de circa 40 de miliarde de euro.

Din 2016 până în prezent, prin patru proiecte europene, aeroportul din Tulcea a atras aproximativ 70 de milioane de euro, dar, în ciuda investiţiilor, operatorii întârzie să apară, din cauza contextului geopolitic, informează agerpres.

Conform sursei, "Practic, procedura de întoarcere după direcţia principală de decolare e la o distanţă de un kilometru şi jumătate de graniţa cu Ucraina, ceea ce constituie un impediment pentru companiile aeriene ale căror costuri de asigurare cresc", a menţionat directorul general al Aeroportului "Delta Dunării", Stoian Vâlcu.

Conducerea unităţii din subordinea Consiliului Judeţean Tulcea a început discuţiile cu Asociaţia aeroporturilor din România, preşedintele acesteia, David Ciceo, estimând că în aproape doi ani va fi înfiinţată o cursă regulată între Cluj-Tulcea, adaugă sursa.

Lucrările recepţionate miercuri au început în urmă cu doi ani, au costat 180 de milioane de lei şi reprezintă ultima etapă a procesului de aducere a infrastructurii aeroportuare la nivelul cerut de standardele europene şi cel impus de Spaţiul Schengen, prin construirea noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor pe aeroport crescând de opt ori, de la 50 de persoane pe oră la 400 de persoane pe oră, relatează sursa precizată.

Recepţia lucrărilor de modernizare a aeroportului tulcean va fi urmată, vineri, de Ziua porţilor deschise. Cu acest prilej, aeroportul va găzdui o expoziţie de tehnică militară, o prezentare de maşini restaurate cu valoare istorică, dar şi un spectacol aviatic susţinut de membrii Aeroclubului României, prin Şoimii României, spectacolul fiind programat să înceapă la ora 16,00, notează agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci in 2024 au absorbit integral fondurile 2014-2020:-)...iarasi au facut astia cincinalul in 10 ani:-)

    E o realizare si sa cheltuiesti bani gratis la bugetari. Mai ales ca n-au unde , infrastructura Romaniei fiind perfecta. Te doare mintea cum pun astia problema. Au reusit sa absoarba fonduri UE. Pai pt ce altceva sunt pusi acolo?

    La privat e bataie pentru fondurile astea. Bugetarii, ma doare lenea ce ma doare, valeu cat de greu e, si tot ei iau pensiile speciale. 

    1. Pentru cei doi ANONIMI care au postat mai sus. Domnilor,daca ministrul GRINDEANU a reusit sa atraga in totalitate fondurile UE pentru exercitiul financiar 2014 -2021,nu este bine,GRINDEANU,trebuia sa lase necheltuite miliardele de euro nu. Dar de ce aceste fonduri nu au fost atrase de ministrii transporturilor de DREAPTA.? Pentru ca nu se pricep,nu le-a pasat,sau nu se da nici o SPAGA daca atragi fonduri europene. Dupa mine,voi asa sunteti si o sa ramanesti,niste ANONIMI de DREAPTA HABARNISTI. FELICITARI domnule GRINDEANU.?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb