Gruia Stoica este sigur că o simplă discuţie de afaceri cu avocatul său nu poate fi calificată ca o infracţiune de cumpărare şi respectiv trafic de influenţă, omul de afaceri având încredere că recursul pe care îl va formula la ÎCCJ să fie judecat cu imparţialitate şi să rezulte "soluţia firească a achitării", potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.
"Subliniez că este absolut nesustenabilă susţinerea procurorilor potrivit căreia avocatul meu de la acea dată ar fi promis obţinerea unei informaţii de la directorul CFR Marfă privind preţul ofertat de această companie pentru licitaţia ce urma să aibă loc la 29.01.2014, pentru bunul şi simplul motiv că avocatul nu îl cunoştea pe directorul CFR Marfă", potrivit sursei citate.
Gruia Stoica speră ca la recurs să fie acceptată "măcar una dintre dovezile respinse de prima instanţă, în special efectuarea unei expertize judiciare a înregistrărilor aflate la dosar, înregistrări al căror conţinut l-am contestat în permanenţă".
Acesta a invocat în sprijinul cererii pentru expertiză "jurisprudenţa relevantă CEDO şi în special decizia recentă Beraru contra României", unde România a fost condamnată.
"Aş vrea să cer iertare, pentru situaţia creată fără voia mea, tuturor celor 7.400 de angajaţi ai societăţilor pe care le-am înfiinţat şi condus, precum şi partenerilor de afaceri, pentru implicarea numelui meu şi al companiilor pe care le-am creat, în acest scandal. Îi asigur pe toţi că nu am săvârşit nicio faptă penală şi am încredere că, în cele din urmă, se va face dreptate. Pentru cei interesaţi de fapte, de calificarea acestora, de lipsa de substanţă a acuzării, voi pune la dispoziţie concluziile scrise întocmite de avocaţi pentru instanţă", a mai transmis Gruia Stoica.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2015, 16:28)
“Frumusetea legii consta in faptul ca e interpretabila”, presedinte CCR, domnul Augustin Zegrean. Eu sunt profund european si doresc sa se faca dreptate!:)