Grupare infracţională, suspectată de evaziune fiscală şi folosirea de acte false, destructurată de poliţişti

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 10 decembrie 2015

Poliţişti şi procurori au destructurat o grupare infracţională organizată care ar fi cauzat un prejudiciu de circa un milion de euro, prin evaziune fiscală şi folosirea de acte false, la importul unor mărfuri din China, prin Portul Constanţa Sud-Agigea, potrivit unui comunicat de presă IPJ Constanţa.

Patru dintre membrii grupării au fost conduşi la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, potrivit sursei citate.

Conform IPJ, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT - Serviciul teritorial Constanţa au efectuat, miercuri, 29 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Percheziţiile au vizat sediile unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile membrilor unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală de documente vamale comerciale falsificate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2015, un cetăţean român de origine iordaniană ar fi iniţiat gruparea infracţională în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul importului de mărfuri în containere din China, prin portul Constanţa Sud-Agigea.

Importurile ar fi fost realizate în numele mai multor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, membrii grupării prezentând la autoritatea vamală documente comerciale falsificate pentru diminuarea valorilor reale ale bunurilor importate, fiind apoi înregistrate în contabilitate facturile falsificate.

Prin această modalitate, autorităţile vamale ar fi fost induse în eroare, taxele vamale ar fi fost diminuate, iar în evidenţele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piaţa românească, prejudiciul cauzat bugetului de stat ridicându-se la aproximativ un milion de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nastase, Tariceanu... pana si Base stiau despre acest aspect. Prima reactie a fost de estompare a acestui "flagel", dar analizand in detaliu, si-au dat seama ca preturile la rafturile magazinelor vor exploda, ceea ce va duce la iesirea oamenilor in strada. Ce considerati ca se va intampla in viitor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb