Grupul Naxxar semnează un parteneriat strategic cu Polenergia pentru parcul eolian NX4

T.B.
Companii / 12 octombrie 2023

Grupul Naxxar semnează un parteneriat strategic cu Polenergia pentru parcul eolian NX4

Grupul Naxxar, format din companii cu capital românesc are plăcerea să anunţe o nouă etapă semnificativă în dezvoltarea sa pe piaţa locală, se arată într-un comunicat al Naxaar, remis redacţiei. Naxxar Renewable Energy Management Holding a semnat un acord condiţionat cu Polenergia, grupul energetic privat polonez, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni de 60% în cadrul companiei de proiect prin care are loc dezvoltarea parcului eolian NX4, unul dintre cele mai mari proiecte de energie eoliană onshore din România, dar şi din Europa, conform sursei citate. Proiectul NX4 presupune construirea unor parcuri eoliene cu o capacitate totală de până la 685,6 MW, situate în judeţul Tulcea, se mai arată în comunicat.

"Suntem foarte încântaţi de faptul că am convins Polenergia de viabilitatea proiectelor noastre. România beneficiază de o mulţime de resurse neutilizate, are un potenţial enorm pentru sursele regenerabile de energie şi suntem convinşi că îşi va atinge rapid obiectivele asumate în cadrul Uniunii Europene, în concordanţă cu Green Deal şi toate angajamentele ulterioare", a declarat Gerhard Kaiser, fondator şi CEO al Naxxar Renewable Energy, potrivit comunicatului.

Portofoliul de proiecte al Naxxar se extinde dincolo de parcul eolian NX4, cuprinzând încă 1 GW de proiecte eoliene aflate în diferite stadii de dezvoltare (de la greenfield şi până la gata de construcţie- în 2024), transmite compania. Aceste proiecte nu sunt incluse în acordul cu Polenergia, adaugă sursa citată. În curând, Naxxar va anunţa şi planurile sale de investiţii pentru 1 GW de proiecte fotovoltaice, fapt ce subliniază o dată în plus angajamentul său de a diversifica sursele de energie regenerabilă, informează datele comunicatului.

"Stocarea energiei şi chiar şi hidrogenul verde sunt, de asemenea, luate în calcul", spune Gerhard Kaiser, CEO, Naxxar. "Totodată, examinăm şi posibilitatea extinderii în Italia şi Spania", conform sursei menţionate.

"Grupul Naxxar şi-a început activitatea inca din ianuarie 2021. De atunci a cunoscut o traiectorie de creştere accelerată. Proiectele noastre viitoare vor genera un volum din ce în ce mai mare de sarcini pentru angajaţi şi contractori locali şi vor crea un număr mare de locuri de muncă bine plătite. Viziunea noastră pentru Naxxar este să rămânem fermi în angajamentul de a iniţia proiecte inovatoare de energie regenerabilă la scară largă, contribuind la tranziţia energetică şi la un mediu sustenabil", a declarat Mihai Necula, Country Manager, Naxxar Renewable Energy, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb