Grupul "Paneuro" îşi vinde din afacere

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Companii / 15 iunie 2004

Patronul Grupului "Paneuro", Zoltan Prosszer, şi-a vîndut, recent, două companii din grup- "Paneuro International" şi "MUSS-Maşini, Utilaje şi Scule Service", către doi oameni de afaceri din judeţul Mureş, după ce la începutul anului a intrat într-un program de restructurare, din cauza datoriilor acumulate către stat.

Conducerea Grupului susţine că vînzarea celor două societăţi a fost o oportunitate: "Ca om de afaceri tînăr şi dinamic, domnul Prosszer a dezvoltat un număr mare de afaceri pe diferite direcţii, afaceri care, odată ajunse la maturitate şi ţinînd cont şi de oportunităţile de pe piaţă, pot fi vîndute, atîta vreme cît vînzarea lor permite concentrarea eforturilor financiare şi strategice în direcţia dorită de acţionar. În cazul nostru concret, concentrarea eforturilor financiare şi strategice care creează plus valoare mai mare".

La sfîrşitul anului trecut, Ministerul Finanţelor a acordat eşalonări la plată pentru două companii din grup, respectiv "Paneuro Company" şi "Paneuro Trading", care, împreună, aveau la acel moment datorii către bugetul statului de peste 60 de miliarde de lei. Programul de restructurare al Grupului "Paneuro", conform reprezentanţilor săi, a urmărit valorificarea activelor care nu aduceau venituri şi reducerea cheltuielilor de personal.

Săptămîna trecută, "Paneuro Trading" şi-a vîndut participaţia de 32% din compania de asigurări "Petroas" către banca "Romexterra". La începutul anului au apărut şi rumori că societăţile "Paneuro" ar fi început să îşi vîndă din spaţiile comerciale din cauza creditelor bancare contractate, zvonuri infirmate de conducerea Grupului care a declarat că are relaţii foarte bune cu băncile creditoare.

Grupul "Paneuro", unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa pieselor de schimb, a luat fiinţă în 1991, cînd familia Prosszer a înfiinţat prima companie în Tîrgu Mureş. Afacerea grupului s-a dezvoltat spectaculos, mai ales după 1998 cînd a preluat de la fostul FPS societatea "Romcab".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb