Guggenheim Investments: "Următoarea recesiune din SUA - în 2019 sau 2020"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 ianuarie 2018

"Acţiunile americane vor creşte în 2018"

"Fed va majora dobânda de patru ori anul acesta"

Perspectivele economiei SUA în 2018 sunt pozitive, conform Guggenheim Investments, divizia globală de gestionare a activelor şi de consultanţă în investiţii a Guggenheim Partners, care subliniază însă că "ne îndreptăm spre etapele finale ale unui ciclu de afaceri", ceea ce va aduce o recesiune.

"În timp ce perspectivele noastre economice pentru 2018 sunt pozitive, ne îndreptăm spre etapele finale ale ciclului de afaceri, iar analiza noastră sugerează că următoarea recesiune va avea loc, în SUA, până la sfârşitul lui 2019 sau la începutul anului 2020", conform Guggenheim Investments, care adaugă că, având în vedere spread-urile limitate, investitorii nu sunt compensaţi pentru acumularea riscului de credit care va apărea în anii următori.

Potrivit Guggenheim Investments, cotaţiile acţiunilor listate pe pieţele americane vor creşte în 2018, dar până la sfârşitul anului, investitorii ar trebui să fie atenţi la semnele de dezechilibru de la finele unui ciclu şi să înceapă să se poziţioneze mai defensiv.

Guggenheim Investments şi-a prezentat, ieri, Temele Macro pentru 2018, amintind că, din punct de vedere istoric, indicele bursier american S&P 500 s-a majorat cu 16%, în medie, în penultimul an de dinaintea recesiunii, după care a urmat un curs descendent.

"Reforma fiscală din SUA va oferi un impuls de 0,2%-0,5% PIB-ului real, dar este posibil să nu salveze majoritatea GOP în Camera Reprezentanţilor", notează Guggenheim Investments, adăugând: "Avansul numărului de locuri de muncă pe piaţa americană va continua să depăşească rata sustenabilă de creştere a forţei de muncă şi aşteptăm ca rata şomajului să scadă la 3,5% până la sfârşitul anului 2018 - cea mai scăzută rată de după 1969 -, care se situează cu mult sub prognoza Fed, de 3,9%. Totodată, majorarea salariilor va accelera".

Specialiştii citaţi mai spun: "Creşterea şi-a revenit în 2017 şi ne aşteptăm ca aceasta să se accelereze în continuare, în 2018. Ca atare, inflaţia de bază din SUA ar trebui să revină aproape de obiectivul Fed de 2% până la sfârşitul anului 2018".

Potrivit Guggenheim Investments, în condiţiile date, banca centrală a SUA, Fed, va majora de patru ori dobânda-cheie anul acesta, ca să domolească economia supraîncălzită şi piaţa muncii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ceva de genul " cum intri in Bucuresti,...pe dreapta".Am mai spus- o si cu alta ocazie,analizele " adevarate",fie si le face fiecare,daca are cunostintele necesare,fie plateste personal calificat sa le faca. In general, ce e destinat pentru multime, gradul de adeverire scade proportional cu numarul celor care iau la cunostinta....

    1. F corect! Subscriu!

      pai si crezi ca masele citesc astfel de analize? cati sunt cei au luat cunostinta de aceasta informatie?

      Din moment ce este informatie publica,teoretic ,cei interesati de subiect,ar fi trebuit sa ia la cunostinta.Dar,totusi,daca nu sunt in tema,vina nu e nici a ziarului Bursa si nici a altcuiva ,doar a lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb