GURA ZGONOREICĂ A LUI LIVIU DRAGNEA: "Mi-ar fi ruşine să devin preşedintele Camerei Deputaţilor după Zgonea"

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iunie 2016

"Mi-ar fi ruşine să devin preşedintele Camerei Deputaţilor după Zgonea"

Victor Ponta vrea să fie preşedintele Camerei Deputaţilor

Dragnea: "Dacă s-a autopropus (n.r. Victor Ponta), nici nu trebuie să mai votăm"

Florin Iordache (PSD) - preşedinte interimar al Camerei

Valeriu Zgonea a fost dat afară din PSD, după ce a cerut demisia liderului Liviu Dragnea, condamnat definitiv de justiţie la doi ani cu suspendare pentru implicarea sa în Dosarul "Referendumul".

După ce Zgonea a fost înlăturat ieri şi de la şefia Camerei Deputaţilor, preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut că această funcţie nu contează pentru el: "Vă spun că din punctul meu de vedere această funcţie are o importanţă aproape de zero, fiind ocupată de Valeriu Zgonea, mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Zgonea".

Deputatul Victor Ponta intenţionează să îşi depună astăzi candidatura pentru şefia Camerei, la şedinţa conducerii PSD.

Fostul premier a anunţat: "Am discutat cu domnul Dragnea despre şefia Camerei Deputaţilor. I-am spus că intenţionez şi mâine (n.r. astăzi) la CExN şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot". Victor Ponta speră ca la votul de astăzi din şedinţa conducerii PSD să fie susţinut în primul rând de Liviu Dragnea.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat: "Dacă s-a autopropus (n.r. Victor Ponta), nici nu trebuie să mai votăm".

Anterior acestor declaraţii, Liviu Dragnea a spus că ar fi fost de preferat ca mai întâi să se discute în partid despre candidaturile la preşedinţia Camerei Deputaţilor, iar ulterior acestea să fie făcute publice: "La noi în partid, în general, cine şi-a dorit o funcţie a expus această dorinţă în interiorul partidului. Mâine (n.r. astăzi), tot fiind chemaţi colegi la CExN pentru a discuta stadiul nou al negocierilor, sigur că putem discuta şi subiectul ăsta pe care îl puteam discuta şi în BPN. M-am abţinut în această perioadă să spun pe cine aş vedea la Camera Deputaţilor, principalul motiv fiind că vreau să discut lucrurile astea în interior. Dacă cineva şi-a anunţat candidatura avem două variante: ori ne aliniem toţi fericiţi în urma acestei dorinţe, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm în partid şi după aia să iasă în presă aceste dorinţe şi decizii. Dacă au fost ţinute lucrurile sub control din acest punct de vedere eu zic că poate a fost bine. Rezultatele s-au văzut".

Liviu Dragnea a opinat ieri că "i-ar fi ruşine" să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după ce aceasta a fost deţinută de Valeriu Zgonea. Liderul PSD a spus: "Am fost întrebat dacă vreau eu să fiu preşedinte al Camerei. Eu nu am fost niciodată orbit după o funcţie, nicio funcţie plină, nicio fărâmă de funcţie. Eu, în continuare, cred că este nevoie de foarte mulţi dintre noi în campania electorală, în teritoriu, în judeţe, în comune, în oraşe, lângă colegii noştri, în discuţia cu oamenii, nu aici. Eu nu aş putea să stau aici cu ciocănelul în mână şi să dau cuvântul domnului Cernea sau nu ştiu cărui alt specialist în proceduri, în Regulamente şi în alte lucruri, în condiţiile în care oamenii aşteaptă de la noi un Guvern serios, stabil, după alegerile parlamentare. În aceste condiţii, toţi cei care într-adevăr vor în mod real şi sincer ca PSD să câştige alegerile parlamentare şi simt că au ceva de adus în plus vin în echipa de campanie, în conducerea echipei de campanie, pentru a sprijini lucrul ăsta. Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcţie ca şi cum este funcţia de şef al Universului. Vă spun că din punctul meu de vedere această funcţie are o importanţă aproape de zero, fiind ocupată de Valeriu Zgonea, mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Zgonea".

El a adăugat că funcţia de preşedinte al Camerei nu aduce "pâine pe masa românilor" şi nu schimbă nimic în ţară.

În opinia sa, chiar dacă reprezintă a treia funcţie în stat este important omul care o ocupă.

El a adăugat că există o anumită supărare în PSD că, începând din prima zi de după alegeri, s-a discutat despre funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi nu despre rezultatele scrutinului din 5 iunie.

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act ieri de încetarea de drept a calităţii de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de membru în Biroul permanent a lui Valeriu Zgonea, ca urmare a pierderii sprijinului politic al grupului parlamentar al PSD, la propunerea liderului acestui grup, Florin Pâslaru.

Biroul permanent al Camerei l-a desemnat pe deputatul PSD Florin Iordache să ocupe funcţia de preşedinte interimar al acestui for legislativ, potrivit Agerpres, mâine urmând să fie ales în plen cel care îl va înlocui pe Valeriu Zgonea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Minunat. Sa vedem acum nevertebratul propus de psd la camera pe care cu multa greatza i-l va Gira dragnea

    Dragnea: "Vă spun că din punctul meu de vedere această funcţie are o importanţă aproape de zero...."

    Pestele de la cap se'mpute; daca liderul celui mai mare partid din Romania ganedeste de la cap si nesocoteste in halul acesta una dintre emblemele statului democratic, atunci eu, membru psd (da, cu litere mici) spun: halal partid. 

    Scuzati-ma poate sunt eu mai incet..dar eu nu vad logica!

    Se ia una bucata presedinte partid condamnat definitive la 2 ani inchisoare cu suspendare. 

    Se organizeaza mare sedinta mare in care sa se stabileasca masurile impotriva condamnatului. 

    In sedinta se hotarasc masuri drastice impotriva..celui care a avut curaj sa deschida gura si sa spuna ca cel condamnat trebuie sa demisioneze. 

    A doua zi toata atentia presei se indreapta catre 'cel rau' adica Zgonea. Condamnatul iese in presa si spune ca Zgonea a fost rau si va fi dat afara din toate functiile. 

    Acum acelasi condamnat spune ca I-ar fi rusine sa fie in functia 'raului'.

    Deci pana la urma... cine a fost condamnat si trebuie sa ne fie rusine cu el...Zgonea sau Dragnea? Ca eu m-am confuzat hic! 

    1. Ocupati-va de saracii care v-au votat la locale , nu de dat sau de nedat afara din grupare pe cineva. Importanta voastra creste pe masura ce aveti grija de popor , nu de functii. Ati creat un paradox in Romania : primari condamnati alesi si pusi in functii. Explicati opiniei publice unde in lumea civilizata se mai face asa ceva!Unde in UE mai este un presedinte de partid condamnat definitiv in functie? Gruparea voastra nu se ghideaza dupa legi, dupa bun simt, dupa buna credinta/ OOOOO,,,, am omis eu .Suntem in Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb