GUVERN: Plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine, aprobat

I.I.
Miscellanea / 10 octombrie 2018

Plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine, aprobat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat, astăzi, că Guvernul a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea pestei porcine, după ce Comisia Europeană a aprobat acordarea a 43 milioane de euro ţării noastre, potrivit News.ro.

"S-a stabilit un plan de acţiuni pentru a putea face faţă situaţiei deosebite cu care se confruntă România. (...) Am stabilit împreună cu CE şi s-a aprobat să acorde României 43 milioane euro. Aceste sume sunt repartizate în zona investiţională - dezinfectoare, laboratoarea sanitar-veterinare, echipamente pentru detectatea pestei, incineratoarea, cumpărarea de scrofiţe", a precizat Daea.

La începutul şedinţei de Guvern, şi premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vor fi alocate 43 de milioane de euro, din fonduri europene şi din bugetul naţional, pentru ajutorarea crescătorilor de porci afectaţi de pesta porcină africană, dar şi pentru serviciile publice de combatere şi prevenire a răspândirii acestei boli.

"Combaterea şi prevenirea pestei porcine africane, precum şi sprijinirea crescătorilor de animale ale căror ferme au fost afectate de acest virus sunt permanent în atenţia Guvernului, Ministerului Agriculturii şi ANSVSA. Domnul ministru Petre Daea s-a întors recent de la Bruxelles cu veşti bune, după întâlnirea cu comisarul european pe Agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan. Din fonduri europene, mai exact din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, precum şi din bugetul naţional, vom disponibiliza aproximativ 43 de milioane de euro. Sunt bani care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, cu prioritate la fermele mici şi mijlocii, dar şi indirect prin serviciile publice de combatere şi prevenire a răspândirii pestei porcine africane", a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb