GUVERNATORUL BNR:  Păstrarea macrostabilităţii este esenţială

V.D.
Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2018

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Păstrarea macrostabilităţii, a echilibrului intern, este esenţială şi trebuie să avem grijă de ea ca de lumina ochilor, pentru că din aceasta derivă sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltării noastre şi parcursul în cadrul Uniunii Europene, a declarat, astăzi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România.

"Păstrarea macrostabilităţii, a echilibrului intern, este esenţială. Trebuie să avem grijă de ea, de macrostabilitate, ca de lumina ochilor, întrucât din aceasta derivă şi sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltării noastre şi parcursul în cadrul Uniunii Europene. Nu există alternativă validă pe termen lung la politicile macroeconomice coerente. Dacă nu păstrăm coerenţa, mai devreme sau mai târziu vom plăti ca ţară", a spus Mugur Isărescu.

Acesta a menţionat că termenul 'sustenabilitate' era acum 20 de ani unul tehnic, de specialitate, însă a fost introdus în limbajul curent, deşi nu este uşor de explicat.

Isărescu a afirmat că măsurile şi stimulentele necorelate pot accentua vulnerabilităţile în economie, mai ales în situaţia unor ţări aflate în plin proces de transformare, de recuperare a decalajelor, de convergenţă reală.

De asemenea, guvernatorul a subliniat importanţa comunicării şi a precizat că BNR este atentă la acest aspect. În acest context, el a făcut referire la titluri din presă în care se regăsesc formulări precum "Banca centrală a inundat piaţa cu lichidităţi" sau "Băncile comerciale au luat cât le-a dat BNR".

"Ar trebui să explicaţi ce înseamnă o licitaţie cu limită de sumă şi ce înseamnă o licitaţie fără limită de sumă. Pare să fie acelaşi lucru. Până acum, am avut numai licitaţii fără limită de sumă. Deci, nu băncile comerciale au luat cât le-am dat noi, ele au luat cât au vrut ele, cât au avut nevoie, că nu le-am pus nicio limită de sumă. Păi, dacă o ţineţi aşa, când o să punem o limită de sumă şi e posibil să punem o limită de sumă cândva, din anumite considerente, cum o să mai explicaţi deosebirea?", a afirmat Isărescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu o sa explice ca nu-i intereseaza decat circul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7307
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3612
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7818

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb