Guvernul a adoptat astăzi Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret pentru 2015-2020

Elena Deacu
Cultură / 14 ianuarie 2015

Guvernul a adoptat astăzi, printr-o Hotărâre, Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015-2020, document care urmăreşte să asigure o mai bună coordonare a priorităţilor privind politica de tineret, pornind de la un cadru de acţiune integrat în contextul Strategiei Europa 2020.

Potrivit unui comunicat al Executivului, strategia îşi propune să aducă schimbări cu impact pe termen lung în domeniul "Muncă şi antreprenoriat", între care: creşterea ocupării în randul tinerilor şi prelungirea vieţii active a persoanelor în varstă, reducerea şomajului în randul tinerilor şi a numărului tinerilor care nu sunt cuprinşi în programe de ocupare, educaţie şi formare; creşterea participării pe piaţa muncii în randul femeilor şi a persoanelor aparţinand grupurilor vulnerabile.

Strategia se adresează unor probleme specifice pieţei forţei de muncă din Romania cum ar fi angajarea masivă în sectorul informal, ocuparea pe cont propriu în activităţi de subzistenţă, insecuritatea locului de muncă, lipsa accesului la forme de pregătire continua pe piaţa muncii şi alte forme de excluziune ocupaţională.

În domeniul "Educaţie formală, non-formală şi cultură", strategia în domeniul tineretului îşi propune să mobilizeze instituţiile şi organizaţiile competente guvernamentale şi neguvernamentale în scopul îmbunătăţirii calităţii şi eficienţei educaţiei formale şi non-formale oferite tinerilor. Îmbunătăţirea participării tinerilor la educaţia non-formală, prea puţin dezvoltată în Romania, se va realiza concomitent cu creşterea performanţei sistemului şcolar şi creşterea relevanţei şcolii pe piaţa muncii.

În domeniul "Sănătate, sport, recreere", principal preocupare o constituie îmbunătăţirea educaţiei pentru sănătate, a planificării familiale şi a asistenţei medicale pentru mame şi copii. De asemenea, se urmăreşte descurajarea comportamentelor care denotă un stil de viaţă nesănătos, precum fumatul, consumul de fast-food şi de alcool, consumul de substanţe psiho-active şi încurajarea practicării sportului de către tineri.

În domeniul "Participare şi voluntariat", Strategia îşi propune să încurajeze tinerii să se implice în acţiuni de voluntariat şi să aibă o participare civică activă.

Pentru a contribui la incluziunea social a tinerilor, documentul conţine şi măsuri/direcţii de acţiune cu aplicabilitate particular la o serie de grupuri-ţintă: tineri ieşiţi din instituţiile de plasament, tinerii străzii, tinerii fără acces la o locuinţă şi fără perspectiva obţinerii uneia, tinerii romi, tinerii cu nevoi special sau victime ale discriminării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb