Guvernul a aprobat introducerea taxei de îmbunătăţiri funciare şi reducerea personalului ANIF

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 30 septembrie 2011

Guvernul a aprobat, în această săptămână, reducerea personalului ANIF, de la 5.000 de angajaţi la 1.500, şi introducerea unei taxe de îmbunătăţiri funciare, pentru proprietarii terenurilor care beneficiază de acest tip de servicii. "Se înfiinţează Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, prin reorganizarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, care se desfiinţează la data semnării protocolului de predare-preluare. Agenţia este instituţie publică, are personalitate juridică, funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi are în structură filiale judeţene fără personalitate juridică", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Personalul ANIF va fi preluat de agenţie în limita a maximum 1.500 de posturi. În prezent, ANIF are peste 5.000 de angajaţi.

Actul normativ introduce taxa de îmbunătăţiri funciare ca sursă pentru acoperirea cheltuielilor agenţiei pentru administrarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare. Taxă va fi plătită de către beneficiarii terenurilor deţinute în baza unui titlu valabil de proprietate ori de folosinţă în amenajările de îmbunătăţiri funciare sau în afara acestora, care beneficiază direct sau indirect de lucrările de îmbunătăţiri funciare pentru administrarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare.

Calculul, modul de colectare şi termenele de plată a taxei se vor aproba prin hotărâre a Guvernului, iar cuantumul taxei va fi stabilit, anual, de către agenţie, până la data de 31 august pentru anul următor.

Totodată, digurile şi barajele cu rol de apărare împotriva inundaţiilor trec din administrarea agenţiei în administrarea Apelor Române.

Agenţia, ca instituţie publică, va permite dezvoltarea activităţilor din domeniul îmbunătăţirilor funciare de interes naţional, asigurarea protecţiei terenurilor de orice fel şi va putea îndeplini rolul statului în activităţi ce au drept scop prevenirea şi înlăturarea factorilor de risc (exces de apă, eroziunea solului, inundaţii sau poluare).

Premierul Emil Boc a solicitat într-o şedinţă de Guvern, de la sfârşitul lunii iulie, restructurarea ANIF, inclusiv cu reduceri de personal, iar minis-trul Agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că există un plan de restructurare a ANIF, cu o nouă schemă de personal.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. CEEA ce a INFIINTAT ANGHEL Salygni A DISTRUS acest Tabara care a fost incapabil sa dea JOS mafia EL CA UN FRUSTAT sa LUPTAT CU muncitori si specialisti (acest domeniu aRE Specialiate IN facultate!!!)IN LOC sa DISTRUGA MAFIA de CARE STIA a preferat SA II ACOPERE prin aceasta desfiintare ASA FURTURILE SIGUR SE VOR DUCE !!!!EL STIA DAR PRIN ACEASTA REORGANIZARE se SPALA PUTINA!!!!O JAVRA ACEST TABARA un IMPOSTOR!!!!Auzi ba TABARA CEA I FACUT CU SESIZARILE PRIVIND FURTURILE?se aude ca ai LUA CEVA SI ACU TACI ?BLESTEMAT SA FI CU TOATA FAMNILIA TA AI INSELAT PE MULTI !!!!in curand VEI PLATI exista un DUMNEZEU!!!!

    1. ai dreptate ,cine sa-i sustina ANIF-ul ?

      cand nici la grava nu ne-au lasat sa mergem, s-au dat instructiuni scrise distribuite in fiecare birou. 

    Nu uitati de viata din sucursalele tertoriale si din unitatile administrative ale ANIF-ului, de salariatii preocupati mai mult de firmele personale si de contractele acestora cu ANIF-ul, de sefii si sefisorii in numar corespunzator statelor de functiuni, de contractele de achizitii si cele de prestari incheiate, de prezenta la program (caci despre lucru e mai discutabil) la mica intelegere cu sefii directi si de multe alte barne din ochiul propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb