Guvernul a aprobat modificarea şi completarea HG nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje

F.A.
Politică / 16 martie 2011

La propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, arată un comunicat remis redacţiei.

Actul normativ urmăreşte clarificarea responsabilităţilor tuturor factorilor (operatori economici, autorităţi locale, cetăţeni) implicaţi în procesul de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje. În urma aprobării acestui act legislativ, operatorii economici care desfăşoară o activitate de comerţ, pe o suprafaţă medie şi mare, către consumatorii finali vor avea obligaţia să asigure pentru aceştia posibilitatea de a se debarasa de ambalajele produselor cumpărate, fără a le solicita plată. Operatorii economici care au preluat responsabilitatea îndeplinirii obiectivelor anuale de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, vor fi implicaţi în acoperirea costurilor operaţionale legate de colectare, transport, stocare temporară şi eliminare finală a deşeurilor de ambalaje colectate din deşeurile municipale. În acest fel, se va reduce efortul financiar care ar trebui depus de populaţie în scopul implementării unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor conform cu cerinţele europene.

Noul act normativ are ca scop facilitarea îndeplinirii acestor responsabilităţi, din perspectiva implementării unui sistem de gestionare a deşeurilor de ambalaje în cadrul sistemului integrat şi a modalităţilor de realizare a obiectivelor anuale de valorificare şi reciclare pentru perioada 2007 - 2013 şi începând cu anul 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb