GUVERNUL ÎŞI ASUMĂ RĂSPUNDEREA, ASTĂZI Tăriceanu: "Adevăratul test al legii retrocedărilor va fi implementarea"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Politică / 17 aprilie 2013

Tăriceanu: "Adevăratul test al legii retrocedărilor va fi implementarea"

Executivul mizează pe sprijinul partidelor din opoziţie, UDMR şi PPDD, precum şi pe înţelegere din partea cultelor religioase, în special cele greco-catolice

Adevăratul test al noii legi privind despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist va fi modul în care legea va fi implementată, consideră fostul premier al ţării, Călin Popescu Tăriceanu.

Domnia sa ne-a declarat că, prin noua lege, Guvernul trebuie să dea dovadă răspundere, şi să încerce să rezolve această situaţie, nu să o amâne.

Executivul şi-a programat să meargă astăzi în Parlament să-şi asume răspunderea pe legea retrocedărilor

Pemierul Victor Ponta a declarat că mizează pe sprijinul partidelor din opoziţie, UDMR şi PPDD, precum şi pe înţelegere din partea cultelor religioase, în special cele greco-catolice.

Victor Ponta s-a întâlnit, ieri, cu grupul opoziţiei format din UDMR şi PPDD pentru a-i convinge să sprijine proiectul de lege.

Întâlnirea cu opoziţia a fost una benefică, potrivit declaraţiilor premierului, care a afirmat că au existat, totuşi, amendamente ale parlamentarilor UDMR, PPDD şi USL în diverse forme, unele fiind incluse şi în lege.

Victor Ponta a mai declarat, ieri, că şi discuţiile cu reprezentanţii cultelor religioase au decurs într-un mod pozitiv, fiind recunoscător celor care au participat la dezbatere: "O să avem în continuare un dialog pentru că partea cea mai dificilă care va rămâne în continuare este cea referitoare la proprietăţile confiscate de la diverse culte religioase. Acolo e nevoie de foarte mult dialog, foarte multă înţelegere, este vorba în primul rând de recunoaşterea unor abuzuri care s-au comis împotriva cultelor religioase şi de repararea atât cât putem a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu foarte multe zeci de ani".

Pe sprijunul UDMR şi PPDD se bazează şi liderul PDL Vasile Blaga, care a anunţat luni că intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru legea retocedărilor.

Moţiunea ar fi susţinută şi de Forţa Civică, partidul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Guvernul a propus ca foştii proprietari să fie despăgubiţi prepondenrent în natură. Acolo unde nu este posibil, a fost stabilit un sistem de compensare pe puncte, în baza căruia proprietarii vor participa la licitaţii pentru a obţine terenuri sau imobile.

UDMR nu susţine moţiunea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după întrevederea cu premierul Victor Ponta, că membrii partidului său au decis prin vot, să nu semneze moţiunea de cenzură împotriva legii retrocedărilor.

Kelemen Hunor a precizat că prin această lege nu sunt anulate drepturile foştilor proprietari şi că, până în acest moment, nu a văzut niciun text al unei eventuale moţiuni de cenzură a liderului PDL, Vasile Blaga.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. atat timp cat el impreuna cu ministrul poet al finantelor, din mila pentru batrini care mor au zis ei, a preferat sa dea drumul pietei gri pentru titlurile FP cand e vorbe de despagubiri ar fi intelept sa taca dar se pare ca echilibrul si bunul simpt sunt valori care nu le apartin sau palesc in fata tupeului. probabil ca mai are drepturi litigioase si asteapta implementarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb