Guvernul măreşte salariile executivilor de la DSP în plină pandemie

A.P.
Miscellanea / 4 august 2020

Guvernul măreşte salariile executivilor de la DSP în plină pandemie

Guvernul intenţionează să aloce, pe perioada stării de alertă, sporuri în valoare de 40% din salariul de bază directorilor executivi şi directorilor executivi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică, precum şi sporuri de 30% din salariul de bază funcţionarilor publici încadraţi în serviciul de control în sănătate publică, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de Executiv, document obţinut de Hotnews.

Guvernul îşi motivează decizia de a acorda aceste sporuri, în nota de fundamentare a proiectului de OUG, prin faptul că în perioada stării de alertă "se dispun noi activităţi pe care trebuie să le desfăşoare direcţiile de sănătate publică în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, sens în care personalul direcţiilor de sănătate publică are instituite şi alte obligaţii, printre care enumerăm asigurarea triajului epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizarea persoanelor aflate în auto-izolare la domiciliu, a persoanelor aflate în carantină, recoltarea probelor în teren de la persoanele care corespund definiţiei de caz pentru testare COVID-19, activităţi în care sunt implicaţi inclusiv funcţionari publici".

Decizia Guvernului de a aloca sporuri de 40% conducerilor DSP-urilor şi de 30% funcţionarilor vine într-un moment în care scandalurile legate de ineficienţa direcţiilor de sănătate publică în timpul epidemiei de COVID-19 se ţin lanţ. Articolul integral al Hotnews, aici.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. bine angajati oameni de meserie in DSP-uri, nu slugi politice!

    Dati spor de 40% directorilor DSP,in timp ce asistentii din spitalele dw prima linie primesc 25 %spor de infectioase.

    Sa va fie rusine! In spitale se lucreaza la foc continuu,stau imbracati ore in sir la temperaturi extrem de ridicate,ne bauti,ne mancati,epuizati la maxim fizic si psihic,haituiti din toate partiile ,adorm in fiecare noapte cu frica ca nu cumva sa aduca si acasa ceva si sa-si imbolnaveasca copii,mamele,sotii....si totul ca sa salveze vieti. 

    Poate unii or sa zica ca ne gandim numai la bani....da,ne gandim si la bani si asta pentru ca ceea ce trebuia sa primim primim prin lege ,nu am primit. Riscam tot pentru un salariu mizer ,si un spor de 25 % desi ne confruntam cu un virus Mortal.

    Rusine. 

    Pai de ce? Cand si-au ales aceasta meserie nu stiau cu ce trebuie sa se ocupe? Sau au crezut ca dorm si salariul merge!!!

    1. Cand si-au ales meseria asta au facut-o pentru ca iubesc oamenii. Insa sa nu fim ipocriti. Sporul ecista in multe alte meserii si este conform cu gradul de periculozitate. Nu cred ca te-ai baga moca intr-o lupta cu un inamic nevazut(virus mortal). Si oamenii astia au familii...si sa nu itam ca sunt si familii monoparentale ...daca crapa mama sau tatal ....titulatura de erou nu cred ca ii da de mancare copilului orfan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb