Guvernul urmează să aprobe un acord cu Executivul de la Chişinău privind construirea unor apeducte

S.B.
Miscellanea / 23 noiembrie 2021

Guvernul urmează să aprobe un acord cu Executivul de la Chişinău privind construirea unor apeducte

Executivul va aproba în şedinţa de marţi, printr-o hotărâre, un Acordul cu Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte semnat la Chişinău, la 20 mai 2021, care va constitui baza legală pentru realizarea lucrărilor de traversare a frontierei de către conductele de alimentare cu apă potabilă, informează Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, acordul reglementează aspecte privind amplasarea apeductelor, cu subtraversarea râului Prut; definirea acestor construcţii hidrotehnice; modalitatea de efectuare a lucrărilor şi execuţia acestora, astfel încât să nu afecteze linia frontierei de stat; autorizarea activităţilor de construcţie; rezolvarea diferendelor.

Acordul este încheiat pe o perioadă nedeterminată şi poate fi amendat oricând prin consimţământul comun scris al părţilor.

În şedinţa de Guvern urmează să fie aprobată şi o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile celor patru persoane decedate, precum şi pentru persoanele rănite şi rămase cu şoc traumatic în urma exploziei produse pe 18 noiembrie la Uzina Mecanică Băbeni din judeţul Vâlcea. Urmează să se acorde câte 7.500 lei pentru fiecare persoană decedată, 5.000 lei pentru fiecare persoană rănită şi 2.500 lei pentru fiecare persoana aflată în şoc traumatic.

Executivul va discuta şi un proiect de hotărâre privind stabilirea zilei de 29 noiembrie ca zi liberă pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, urmând ca ca timpul de lucru să fie prelungit corespunzător. La locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispoziţiile prezentului act normativ nu se aplică. De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile prezentului act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese, conform notei de fundamentare a proiectului.

Proiectul prevede că, în 29 noiembrie, prin centrala Ministerului Finanţelor se efectuează operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni dispuse în relaţia cu Comisia Europeană. Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 26 noiembrie 2021 şi respectiv în data de 29 noiembrie 2021 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu data de 29 noiembrie 2021, iar retururile la încasare aferente datelor respective se întocmesc cu data de 29 noiembrie 2021 şi respectiv 2 decembrie 2021.

Unităţile/subdiviziunile administrativ teritoriale care în data de 29 noiembrie 2021 au obligaţii de plată scadente la împrumuturile contractate din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor anexate la convenţiile de împrumut, vor lua din timp toate măsurile în vederea efectuării plăţii sumelor scadente, mai prevede proiectul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aceasta supraimpozitare a pensiilor pentru acei beneficiari care au lucrat in grupa 1 de munca trebuie exclusa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb