Halloween cu bancheri

D.N.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 noiembrie 2011

Halloween cu bancheri

Lumea se schimbă, este o certitudine. Aspiraţiile de mai bine se modifică şi ele, plasându-se pe alte paliere, la fel se întâmplă şi în ceea ce priveşte temerile şi coşmarurile. Cutremure se produc zilnic în mediul economic, dar şi în lumea poveştilor. Alăturarea poate părea exagerată, dar legături există.

În SUA, Halloween-ul este o sărbătoare la mare preţ, reprezentând un adevărat barometru în ceea ce priveşte cota personajelor care reuşesc să producă fiori. O astfel de sărbătoare nu putea ocoli nici unul din punctele fierbinţi ale lumii financiare mondiale: Wall Street. Militanţii din mişcarea "Occupy Wall Street", care pichetează zona încă de pe 17 septembrie, au găsit un nou prilej pentru a denunţa excesele lumii financiare şi inegalităţile tot mai mari, tema acestui Halloween fiind: "noaptea morţilor vii", cu trimitere directă la cei aflaţi în clădirile luxoase din jur. Cu un uşor spirit de anticipaţie, au încercat să convingă lumea că în curând la balurile mascate, mult mai înspăimântător şi implicit mai de succes va fi costumul de bancher, decât cel de vrăjitor sau vampir. Zeci de tineri s-au echipat cu ţinuta de lucru a bancherului american (costum negru impecabil, cămăşă şi cravată asortate, pantofi de lac) la începutul acestei săptămâni, mesajul fiind clar, la nivel vizual, fără să mai fie nevoie de vreo traducere. Evident că au mai fost şi alte costumaţii asortate la celebrii dovleci sculptaţi, dar vedeta a fost de departe bancherul cu dolarul prins la rever.

Eroi pozitivi şi negativi dispar la grămadă, fiind condamnaţi la uitare de vremuri, locul lor fiind luat rapid de alte personaje, mai apropiate de trăirile secolului 21. Puţini copii mai au coşmaruri cu vrăjitoare, vampiri sau zmei cu multiple capete, dar mulţi se tem, la propriu, de banca cea nemiloasă care trimite somaţii şi-i ameninţă pe părinţi că vor rămâne fără casă, maşină sau frigider. Aceasta este realitatea. Lumea poveştilor pare să fi câştigat un nou personaj negativ de anvergură, mult mai înspăimântător şi de ce nu, mai palpabil decât Lordul Voldemort, duşmanul lui Harry Potter.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Interesant.

    ...si bancherul il infipse pe Fat Frumos in pamant pana la piept... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb