Hamidi Haissam, care a devenit la finalul anului trecut acţionarul majoritar al Conted (CNTE), lansează o ofertă publică de preluare obligatorie a producătorului de textile din Dorohoi, pentru cele 90.795 de acţiuni CNTE (echivalentul a 37,88% din capitalul social al companiei), care-i lipsesc până la deţinerea integrală a emitentului.
Preţul oferit în cadrul ofertei este de 28 de lei/acţiune, operaţiunea de piaţă ce va fi intermediată de BRK Financial Group urmând a se derula în perioada 15 - 28 februarie.
La acest preţ, valoarea producătorului de textile se ridică la 6,71 milioane de lei.
Hamidi Haissam a devenit acţionarul majoritar al Conted, cu o deţinere de 62,12% din producătorul de îmbrăcămite, după ce, în data de 19 noiembrie 2018 a achiziţionat, prin piaţa "deal", un pachet de 133.990 de acţiuni CNTE, reprezentând 55,89% din companie.
Vânzătorii au fost cei trei membri de atunci ai Consiliului de Administraţie a Conted - Manole Popa, care a vândut 61.184 de acţiuni (echivalentul a 25,52% din companie), precum şi Nelu Pujină, care a vândut 48.830 de acţiuni (29,37% din Conted) şi Valeria Negreanu, care a vândut 23.976 de acţiuni (10% din societate), schimburile fiind realizate la preţul de 23 de lei/unitate.
În urma tranzacţiilor, cei trei şi-au înstrăinat complet deţinerea avută la producătorul de îmbrăcămite din Dorohoi.
Hamidi Haissam este un om de afaceri domiciliat în Paris, director general al HMD Sarl, companie specializată în comerţul cu amănuntul a articolelor de îmbrăcăminte, unul dintre clienţii tradiţionali ai producătorului de îmbrăcăminte din Dorohoi.
"Prin HMD societatea a lucrat pentru Zara, Celio, Jules, Olly Gan, Cyrillus, Oliphill, Devred, Brice, Massimo Dutti, Zadig & Voltaire, Vitro - Cotton, De - Fursac, Bennavita, Sandro, Cerutti, Vicks, Agnes, Bash, Gresley, Lacoste, Vicomte, Delalui, Charles le Golf, Sam Daniels", se arată în raportul pentru anul trecut al Conted.
În principal, Conted produce confecţii textile în sistem lohn, precum şi textile cu propriile sale stofe (importate din Franţa, Italia, Spania, Turcia etc.) şi auxiliare, după dorinţa clientului (CMT - cut-make-trim).
La finalul primelor nouă luni ale anului trecut, societatea din Dorohoi afişa o pierdere de aproape 1,35 milioane de lei, peste cea suferită în aceeaşi perioadă a anului 2017, de 0,19 milioane de lei, în timp ce vânzările au coborât cu 28,35%, până la 7,9 milioane de lei.
Ieri, cotaţia CNTE a urcat ieri cu 14,81%, până la 24,8 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a societăţii din Dorohoi la 5,94 milioane de lei.