HANGA (BVB): "În ultimii trei ani, primele cinci fonduri de investiţii se situează la o performanţă cumulată de peste 30%"

J.P.
Piaţa de Capital / 17 februarie 2021

"În ultimii trei ani, primele cinci fonduri de investiţii se situează la o performanţă cumulată de peste 30%"

Primele cinci fonduri de investiţii sunt toate situate la o performanţă cumulată de peste 30%, în ultimii trei ani, care înseamnă 10% plus în fiecare an, a declarat, astăzi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, conform Agerpres.

"Dacă ne uităm la performanţă, aceasta explică trendurile pe care le vedem, adică cel mai performant fond anul trecut a avut o performanţă apropiată de 20%, remarcabilă dacă o comparăm cu câştigurile oferite de depozitele bancare, care sunt în zona de 1, 2, 3 procente. Dacă ne uităm la performanţele din ultimii trei ani, vedem că primele cinci fonduri sunt toate situate la o performanţă cumulată de peste 30%, care înseamnă 10% plus în fiecare an. Ne bucurăm să vedem că cele mai performante fonduri, marea lor majoritate, sunt fonduri care sunt structurate pe indicii Bursei de Valori Bucureşti şi aici ne referim la ETF construit de Tradeville, fondul de indice al BT, BT Index România, fondurile de index ale Certinvest, BET index şi XT index şi FDI Prosper Invest, administrat de SAI Broker. Pe scurt, ne bucurăm să vedem un parteneriat puternic între noi şi industria fondurilor de investiţii. Ne bucurăm să vedem performanţe bune pe care le oferă fondurile de investiţii investitorilor", a declarat Radu Hanga.

Preşedintele BVB a participat, miercuri, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare din 17 februarie, alături de reprezentanţi ai administratorilor de fonduri de acţiuni cu expunere pe piaţa de capital locală.

Potrivit acestuia, sectorul înregistrează "un trend puternic de revenire", după un an care a fost "dificil atât pentru economie, cât şi pentru bursă, dar şi pentru industria fondurilor de investiţii".

"Ne bucurăm că deschidem anul din punct de vedere al colaborării între Bursa de Valori Bucureşti şi industria fondurilor de investiţii cu acest prim eveniment în care discutăm despre performanţa fondurilor de investiţii în anul 2020, un an care a fost dificil atât pentru economie, cât şi pentru bursă, dar şi pentru industria fondurilor de investiţii. A fost un prim trimestru, al doilea trimestru destul de complicat. Ne bucurăm să vedem că acum este un trend puternic de revenire. Vedem, ceea ce ne bucură cel mai mult din punct de vedere al intrărilor de fonduri, jumătatea a doua a anului, o jumătate foarte bună, în principal din punct de vedere al intrărilor pe care le aveţi în zona de fonduri de investiţii, fonduri care investesc mai mult la Bursa de Valori Bucureşti şi aici vedem creşteri de aproximativ 10 - 11% în zona de fonduri multi-active şi aproximativ 8% în zona fondurilor de acţiuni. De asemenea, creşteri de active în zona fondurilor de randament absolut. Pe scurt, ne bucurăm să vedem un trend care aduce bani din zona depozitelor bancare, din zona plasamentelor cu venit fix către instrumente care dau expunere către pieţele de acţiuni, către Bursa de Valori Bucureşti", a adăugat Radu Hanga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb