Hanwha Aerospace România, o filială a Hanwha Aerospace, a semnat un memorandum de înţelegere cu Universitatea Naţională Pusan (PNU) şi Universitatea Politehnica de Ştiinţă şi Tehnologie Bucureşti (UPB), pentru a promova activităţi în domeniul educaţiei şi cercetării-dezvoltării între cele trei părţi, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Parteneriatul trilateral face parte din iniţiativele Hanwha Aerospace România de a-şi intensifica eforturile de responsabilitate socială în România, compania fiind dedicată extinderii parteneriatului cu comunitatea locală, în paralel cu construcţia planificată a unei fabrici de producţie pentru sisteme de apărare terestre în România.
Ceremonia de semnare a avut loc la Universitatea Politehnica de Ştiinţă şi Tehnologie Bucureşti, cu participarea domnului Peter Bae, CEO al Hanwha Aerospace România, şi a domnului Mihnea Costoiu, rector al UPB. Domnul Choi Jae Weon, preşedintele PNU, a participat virtual. Excelenţa Sa, RIM Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România, a fost observator al semnării. Au mai participat la ceremonie şi domnul Richard Kim, director de dezvoltare a afacerilor al Hanwha Aerospace România; domnul Tudor Prisecaru, preşedintele Senatului Academic al UPB; şi domnul Horia Necula, prorector al UPB.
Conform memorandumului, părţile vor coopera în domenii precum burse, stagii, recrutarea de talente, operarea unui centru de cercetare şi dezvoltare şi programe de educaţie în domeniul apărării.
"Acordul reprezintă o etapă cheie în angajamentul Hanwha Aerospace România pentru localizare şi parteneriat cu comunitatea locală, contribuind la creşterea capabilităţilor industriale şi de apărare ale României," a declarat domnul Peter Bae, CEO al Hanwha Aerospace România. "Acest memorandum trilateral, în special, va fi o piatră de temelie pentru formarea forţei de muncă locală în domeniul apărării, precum şi pentru înfiinţarea unui centru de cercetare şi dezvoltare în România, pe lângă operarea planificată a unei fabrici avansate de producţie pentru sisteme terestre, cum ar fi obuzierul autopropulsat K9 şi vehiculul de reaprovizionare cu muniţie K10."
CEO-ul a adăugat: "Pe baza acestui memorandum, studenţii români vor avea oportunităţi de a experimenta şi de a dobândi competenţe în tehnologii avansate de apărare în Coreea de Sud."
Rectorul UPB, domnul Mihnea Costoiu, a declarat: "Suntem mândri să începem călătoria noastră de cooperare cu un partener cu adevărat vizionar, Hanwha Aerospace, şi una dintre cele mai prestigioase instituţii academice din Coreea de Sud, Universitatea Naţională Pusan. Acest parteneriat marchează un pas semnificativ înainte în angajamentul nostru de a iniţia inovaţii în industria globală de apărare. Avem încredere că acest consorţiu va promova cu adevărat excelenţa tehnologică şi colaborarea educaţională, oferind studenţilor şi cercetătorilor noi oportunităţi captivante."