Hedepy atrage o nouă investiţie de 2,15 milioane EUR

A.F.
Miscellanea / 30 mai 2023

Hedepy atrage o nouă investiţie de 2,15 milioane EUR

Platforma de terapie online Hedepy atrage o nouă investiţie de 2,15 milioane EUR cu care îşi va extinde serviciile în continuare în Europa şi dezvoltă tehnologia din spatele platformei, conform unui comunicat remis redacţiei. Majoritatea investitorilor existenţi, şi anume fondurile de investiţii Nation 1, Purple Ventures şi RSJ, îşi măresc participaţia în Hedepy. Angel investor-ul Leo¹ Navratil trimite, de asemenea, fonduri către platformă pentru a treia oară. Hedepy va folosi fondurile nu doar pentru extinderea în alte patru ţări, ci şi pentru dezvoltarea zonei de îngrijire psihiatrică online, la care lucrează în prezent.

Conform comunicatului, Hedepy, platformă de terapie on-line, s-a lansat în Cehia în 2020 şi în doar 2 ani s-a extins în alte 7 ţări, activând în prezent în Slovacia, Ucraina, Italia, Polonia, Ungaria, România şi Grecia, fiind disponibilă în 8 limbi. În toată Europa, Hedepy are astăzi afiliaţi aproape 300 de psihoterapeuţi calificaţi, prin intermediul cărora facilitează sute de sesiuni zilnic. În România, preţul unei şedinţe de psihoterapie prin platforma Hedepy începe de la 159 lei.

Marek Moravec, Managing Partner la Nation 1 Investment Fund: "Lucrăm foarte intens cu întreaga echipă Hedepy, mai ales în ultimul an. Din punct de vedere al portofoliului, este una dintre cele mai de succes companii ale noastre, care ne-a convins mai ales prin faptul că ajută în mod real mii de oameni de pe tot globul, reuşind în acelaşi timp să depăşească obiectivele pe care şi le-a stabilit. Suntem mândri să ne aducem contribuţia la succesul unui jucător atât de puternic, cu ambiţii paneuropene."

Oana Romanescu, Marketing Manager, Hedepy România: "Interesul pentru terapia online este în creştere şi din partea companiilor care o folosesc ca un beneficiu pentru angajaţii lor. La nivel european, firma de avocatură Havel Partners, Tchibo şi Multisport oferă terapie corporativă echipelor lor, astfel încât Hedepy oferă acest beneficiu pentru aproape 40.000 de angajaţi în total. Pe lângă companii, platforma cooperează cu mai multe companii de asigurări, şi acum şi cu şcoli. Astfel, ne dorim să acordăm îngrijire psihologică de calitate tuturor, indiferent de statutul social sau de locul de reşedinţă, şi în acelaşi timp să motivăm utilizatorii să acorde aceeaşi importanţă bunăstării lor psihologice ca şi sănătăţii fizice."

Mădălina Golgoţiu, Community Manager: "Credem că succesul nostru vine în primul rând din selecţia minuţioasă a terapeuţilor certificaţi, alături de care dezvoltăm constant varianta ideală în care terapia ar trebui să funcţioneze online. Din ce în ce mai mulţi oameni percep azi sănătatea mintală ca pe o prioritate, lucru evidenţiat şi de cifrele platformei de anul trecut, când Hedepy a înregistrat o creştere anuală a numărului de sesiuni de terapie din toată Europa (+410%: aproape 50.000 de sesiuni în 2022). Mai mult decât atât, obiectivul nostru principal este de a aduce psihoterapia mai aproape de toţi cei ce au nevoie de susţinere, motiv pentru care Hedepy colaborează cu instituţii de asigurare ce pot deconta serviciile de psihoterapie în Cehia şi Slovacia. Ne dorim ca şi România să urmeze acest model cât mai curând."

Platforma Hedepy este activă în prezent pe un total de 12 pieţe din întreaga lume, iar în patru dintre acestea deţine poziţia de lider în rândul furnizorilor de psihoterapie online - şi anume în Cehia, Slovacia, România şi Grecia, în timp ce creşte rapid în Polonia şi Ucraina. Dezvoltarea platformei pe alte pieţe externe este unul dintre scopurile pentru care compania îşi va folosi investiţia actuală. Astfel, în luna mai, Hedepy se lansează şi în Finlanda, Lituania şi Slovenia, iar în Estonia se va lansa în iunie.

"Ca parte a oricărei extinderi, mai întâi analizăm cu atenţie pieţele potenţiale timp de câteva luni pentru a determina în ce ţară platforma noastră poate eficientiza lipsa profesioniştilor şi, de asemenea, îi poate ajuta pe cei care întâmpină dificultăţi în drumul lor către psihoterapie din alte motive decât lipsa terapeuţilor calificaţi.", comentează Luka¹ Krèil, CEO şi co-fondator al Hedepy.

Digitalizarea asistenţei medicale permite un tratament mai rapid şi mai eficient

Pe lângă extindere, Hedepy plănuieşte să folosească investiţia pentru a lansa un alt serviciu de sănătate mintală. În premieră, în Republica Cehă va include în oferta şi consiliere psihiatrică online, răspunzând astfel nu doar lipsei acute de psihiatri, ci şi nevoii de susţinere tot mai mari din partea clienţilor. Ca parte a creşterii sale, platforma lucrează şi la dezvoltarea unei aplicaţii mobile, în care utilizatorii vor putea nu numai să înregistreze constant cum se simt, sau ce şi cum le afectează starea de spirit zilnică, ci şi să se informeze prin intermediul conţinutului educaţional disponibil. Aplicaţia le va permite astfel să lucreze cu ei înşişi nu doar în timpul sesiunilor 1 la 1, ci şi în afara acestora.

"Dezvoltăm aplicaţia Hedepy pentru a servi atât utilizatorilor noştri, cât şi terapeuţilor înşişi. Aceştia vor putea să monitorizeze starea clienţilor lor prin intermediul acesteia şi apoi să adapteze cursul ulterior de tratament la aceste informaţii. Oamenii vor putea astfel să aibă grijă de sănătatea lor mintală în afara şedinţelor individuale şi terapeuţii vor fi, de asemenea, mai bine pregătiţi pentru şedinţele următoare. Toate acestea pot influenţa apoi rapiditatea cu care vin primele rezultate ale psihoterapiei.", adaugă Roman Zameèník, co-fondatorul Hedepy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb