Platforma de terapie online Hedepy a atras în luna aprilie o investiţie de 1,2 milioane euro cu care îşi va extinde serviciile în Grecia, Ungaria şi Ucraina şi-şi va eficientiza şi dezvolta tehnologia din spatele platformei, conform unui comunicat de presă. La runda de investiţii iniţiale au participat atât investitori existenţi, cât şi parteneri noi, inclusiv Purple Ventures, Nation 1 şi RSJ. Valoarea companiei a urcat vertiginos la 10 milioane euro.
O şesime din populaţia României a fost afectată în 2020 de probleme ce ţin de sănătatea emoţională, dar mai mult de jumătate din ei nu au căutat ajutor de specialitate. Hedepy.ro îşi propune să schimbe acest lucru: "Lucrăm în mod constant pentru a extinde beneficiile terapiei online, pentru a o face mai accesibilă unui număr mai mare de persoane. Ajutorul ar trebui să ajungă la cei ce au nevoie cât mai repede posibil, în confortul propriei case, în mod ideal, în câteva minute. Datorită recentei investiţii, putem face un pas mai aproape de viziunea noastră. Suntem foarte recunoscători că investitorii sprijină din ce în ce mai mult proiectele semnificative care nu doar creează valoare financiară, ci au şi un impact social", spune Roman Zameèník, Chief Marketing Officer Hedepy.
Potrivit sursei citate, platforma Hedepy a devenit rapid lider de piaţă în Republica Cehă, Slovacia şi România, unde deţine peste 40% din piaţă, fiind actualmente prezentă şi în Italia, Polonia, Grecia, Ungaria şi Ucraina. În cadrul rundei actuale de investiţii, valoarea sa a depăşit 10 milioane euro. În prezent, platforma înregistrează o creştere de 30% de la o lună la alta, iar numărul de sesiuni a crescut de la 700 la peste 3.000 pe lună în ultimul an. În viitorul apropiat, Hedepy va oferi deja ajutor psihologic în 8 ţări europene, datorită celor 250 de terapeuţi afiliaţi şi a unei echipe administrative de 25 de persoane.
Planul iniţial era de a extinde serviciul în Grecia şi Ungaria, dar având în vedere evenimentele actuale din Ucraina, fondatorii au decis să ajute şi acolo. "În Ucraina, creăm şi o fundaţie prin care vom strânge ajutoare pentru cei care nu îşi permit şedinţe cu un terapeut. În timp, vom extinde acest ajutor nu doar celor afectaţi de război, ci celor care au nevoie în toate ţările în care ne desfăşurăm activitatea", explică Luka¹ Krèil, CEO al Hedepy.
"Am decis să sprijinim Hedepy în expansiunea sa deoarece înţelegem importanţa majoră a terapiei online şi a îngrijirii sănătăţii psihice. Acestea schimbă lumea în bine. Ne potrivim perfect cu echipa fondatoare şi avem mare încredere în capacitatea lor de a face din Hedepy un jucător european puternic", spune Jan Stanek, partener fondator la Purple Ventures.
La selectarea fondurilor de capital de risc, partenerii Hedepy s-au ghidat în principal după faptul că ei şi investitorii aveau o perspectivă similară. "În acelaşi timp, am încercat să combinăm fondurile care au o experienţă dovedită în rundele de investiţii de serie A cu cele care au investit deja în acest segment în Occident şi care, astfel, ne pot oferi un feedback relevant", conchide Luka¹ Krèil.