"Hilton" vinde zece hoteluri din Europa

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 august 2006

Grupul "Scandic" va fi, la rândul său, înstrăinat

Hilton Hotels Corp., a doua companie hotelieră din SUA - după cifra de afaceri, scoate la vânzare, până în luna septembrie, zece unităţi de pe teritoriul Europei, intenţionând totodată să înstrăineze grupul "Scandic". Cele zece hoteluri sunt amplasate astfel: trei în Germania, două în Franţa, două în Spania şi câte unul în Belgia, Luxemburg şi Elveţia. Grupul "Scandic" cuprinde 130 de hoteluri, majoritatea proprietăţi închiriate, localizate în principal în regiunea scandinavă (Suedia, Norvegia, Finlanda şi Danemarca). Din cele 130 de unităţi, 120 sunt închiriate, şase francizate, trei luate în administrare şi una se află în proprietatea "Hilton".

"Hilton" a decis să renunţe la activele imobiliare ca să obţină numerarul de care are nevoie ca să-şi orienteze activităţile către administrarea de proprietăţi. Compania a preluat hotelurile din Europa şi grupul "Scandic" la momentul achiziţiei "Hilton Group", societatea cu sediul în Londra, care opera hotelurile "Hilton" din afara SUA. Achiziţia a valorat 5,7 miliarde de dolari, a fost realizată în februarie anul acesta şi a reunificat cele două companii după 40 de ani de separare.

William Truelove, analist la "UBS Securities", declară că vânzarea hotelurilor europene ar putea valora două miliarde de dolari. În opinia lui Truelove, înstrăinarea grupului "Scandic" ar fi "o măsură pozitivă, în condiţiile în care astfel sunt eliminate majoritatea operaţiunilor de închiriere ale < Hilton >, care blochează compania în diverse plăţi către deţinătorii de hoteluri".

Pe de altă parte, oficialii "Hilton" au anunţat că au finalizat vânzarea unităţilor de îngrijire a sănătăţii pe care le-a preluat odată cu achiziţia "Hilton Group". Cele 24 de cluburi de fitness "LivingWell Premier" din Marea Britanie au fost vândute către "Bannatyne Fitness" pentru 171,4 milioane de dolari. Totodată, "Hilton" a finalizat vânzarea a trei cluburi australiene de sănătate către "Fitness First Australia", în schimbul a 20,95 milioane de dolari.

"Hilton" ia în administrare un hotel din Hawaii

"Hilton Hotels" Corp. va administra un hotel din Honolulu, Hawaii, pentru "WB-LCP Kuhio Owner" LLC, filială a "Lodging Capital Partners" LLC şi "Westbrook Partners". Hotelul Wyland Waikiki, cu 404 camere, va fi redeschis la finele aces-tei veri, sub denumirea de Double-tree Hotel. "Hilton" va administra proprietăţile acestuia, aflate acum în renovare, iar contractul dintre părţi a fost încheiat pe o perioadă de mai mulţi ani. Luând în calcul contractul pentru Wyland Waikiki, "Hilton Hotels" deţine, administrează şi/sau are în franciză zece unităţi hoteliere, centre balneo-climaterice şi proprietăţi destinate vacanţelor în Hawaii, sub mărcile Hilton, Doubletree, Em-bassy Suites Hotels şi Hilton Grand Vacations.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb