Honeywell vinde divizia de materiale de fricţiune către Federal-Mogul

F.A.
Internaţional / 7 ianuarie 2014

Honeywell a anunţat, astăzi, că a ajuns la un acord definitiv pentru a vinde divizia de materiale de fricţiune pe care o deţine către Federal-Mogul Corporation, pentru suma de aproximativ 155 milioane de dolari.

"Se preconizează ca tranzacţia, ce face obiectul aprobărilor necesare în baza reglementărilor şi cerinţelor de informare şi consultare aplicabile, să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Honeywell Friction Materials este un producător de plăcuţe de frână şi componente pentru sisteme de frânare destinate producătorilor de echipamente originale şi pieţei pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, căi ferate, precum şi alte aplicaţii industriale.

"Se estimează că tranzacţia va genera o pierdere fiscală ulterioară de aproximativ (0,04 dolari) per acţiune, care va fi recunoscută în raportul din trimestrul patru 2013; totuşi nu se preconizează ca pierderea să afecteze perspectiva financiară a Honeywell pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2013 sau pentru întregul an 2014", se mai arată în comunicat.

Dave Cote, Preşedinte şi CEO Honeywell, a declarat: "Deşi activitatea este mult mai puternică în prezent, ea nu corespunde atenţiei pe care Honeywell o concentrează asupra tehnologiilor de bază diferenţiate şi planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operaţiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfăşoară în domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltării continue a diviziei materialelor de fricţiune pe termen lung".

"Achiziţia accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung - de a consolida principalele linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricţiune pentru echipamente originale şi pentru clienţii aftermarket. Credem că această tranzacţie va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor", a afirmat, la rândul său, Carl C. Icahn, preşedinte al Consiliului Federal-Mogul.

Federal-Mogul este o companie ce activează în domeniul producţiei şi distribuţiei globale de piese şi servicii pentru producătorii de vehicule şi operatorii de service-uri, atât pe piaţa automobilelor şi echipamentelor pentru vehicule comerciale uşoare, medii şi grele, navale, feroviare şi aerospaţiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb