Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri, despre o posibilă respingere a referendumului local de pe 24 noiembrie, că nu poate să fie mai rău decât mandatul pe care l-a avut deja în care a avut şi o datorie de plătit, informează news.ro. El a precizat că, pentru viteza cu care oraşul este obiligat să se dezvolte pentru a mai reduce din decalajul faţă de capitalele din Europa Occidentală, este important ca acest referendum să treacă. Despre aplicarea referendumului în Parlament, Nicuşor Dan a spus că este foarte optimist că parlamentarii nu vor putea ignora vocea bucureştenilor.
"În ipoteza în care referendumul trece, ceea ce îmi doresc şi încurajez bucureştenii să facă această schimbare necesară pentru Bucureşti, eu cred că nu se pune problema că modificările legislative solicitate de bucureşteni pentru viaţa lor, pentru administrarea urbei lor, vor fi ignorate de către parlamentari", a spus Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, întrebat despre aplicarea referendumului în Legislativ, potrivit news.ro.
Primarul Capitalei a precizat că va fi foarte activ în momentul în care se va vota legea bugetului naţional pe 2025.
"Eu sunt foarte optimist că parlamentarii nu vor putea ignora vocea bucureştenilor", a precizat el. Nicuşor Dan a mai spus că, fiind un om de dreapta şi având o majoritate de dreapta în CGMB, cel mai bine ar fi să existe o majoritate similar la nivel national, în Parlament şi în Guvern, pentru ca dialogul să fie mult mai uşor. Dacă nu se va întâmpla asta, vom comunica instituţional. Cele mai importante două lucruri pentru Bucureşti sunt cele puse în referendum, autorizaţiile şi bani", a completat Nicuşor Dan.
Întrebat ce se va întâmpla dacă bucureştenii nu vor fi de acord cu propunerile pe care le-a făcut în referendum, Nicuşor Dan a răspuns:"Nu se poate să fie mai rău decât mandatul pe care l-am avut deja în care am avut şi o datorie de plătit şi multe chestiuni lăsate în neregulă. Însă, pentru viteza cu care oraşul ăsta este obiligat să se dezvolte pentru a mai reduce din decalajul faţă de capitalele din Europa Occidentală, eu cred că este important ca acest referendum să treacă. Să unificăm transportul public, să aducem capacităţile de producţie de energie termică la Bucureşti, sunt foarte multe lucruri importante pe care putem să le facem", a mai declarat primarul Capitalei, conform news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.11.2024, 01:47)
BEC obligă alegătorii să trateze la pachet întrebările. Într-un fel, de înțeles, că e referendumul simultan cu alegerea de președinte, și nu poate spune (nu e clar de ce) alegătorul "dați-mi buletin(e) de vot doar cu y_10, y_57, x_295 și x_7, și nu cu toți candidații". (Și la parlamentare cine a susținut și mai susține desființarea senatului ar trebui să poată refuza buletinul pentru senat.)
Se vede imediat diferența de formulări între întrebări. Așa că tocmai simpatizanții ND ar putea boicota referendumul boicotând de fapt formularea ridicolă a întrebării ultime.
Încă nu s-au tipărit buletinele, ar fi timp să fie eliminată (că nu mai poate fi reformulată) întrebarea ultimă. Nu c-ar fi "la adăpost de orice critică" formulările celorlalte două întrebări.
2. A fost referendum national valabil ca sa se reduca
(mesaj trimis de anonim în data de 16.11.2024, 12:30)
Referendumul acela cu propunerede reducere a numarului de parlamentari pentru ca urma sa intram in EU si acolo e o alta ...camera decizionala si deci (motivau unii) putem reduce numarul de parlamentari ( acum ca e criza foarte mare si cheltuielile statului ingroasa datoria publica,chiar ar fi util ) . Nici nu se mai aminteste de referendum si de motivarea lui, Parlamentul European e inca si mai mare consumator de resurse ,cand a iesit UK din EU nici nu s a pus problema sa reduca macar acele mandate care deveneau surplus .Nici vorba sa se reduca nr de sinecuri la nivel european : au impartit mandatele acelea intre alte tari ,alte criterii ,multa energie si atentie consumata pentru avantajele si beneficiile uriase ale PE si in rest ,se merge pe pilot automat : tot inainte la razboi si cheltuieli militare ,contrar tratatelor EU si insensibili ca in SUA tocmai se schimba rapid macazul !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.11.2024, 12:56)
Referendumurile sunt degeaba în România.