HSBC, acuzată din nou de spălare de bani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2013

HSBC a plătit, în decembrie 2012, 1,92 miliarde dolari pentru înţelegerea amiabilă cu Justiţia din SUA, în cazul de spălare de bani.

HSBC a plătit, în decembrie 2012, 1,92 miliarde dolari pentru înţelegerea amiabilă cu Justiţia din SUA, în cazul de spălare de bani.

"HSBC Holdings" Plc a utilizat "conturi fantomă" şi "facturi false" în vederea spălării a aproape 80 de milioane de dolari, conform acuzaţiilor lansate de autoritatea fiscală din Argentina la adresa băncii britanice. Acuzaţiile vin după ce HSBC a fost obligată de autorităţile SUA să plătească peste un miliard de dolari pentru implicare în spălare de bani.

Administraţia Federală a Veniturilor Publice din Argentina a denunţat HSBC pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în cea de-a doua jumătate a lui 2012.

"În baza a ceea ce am investigat până în prezent, în şase luni am înregistrat tranzacţii frauduloase de 392 milioane de pesos (77 milioane de dolari), generate de evaziune şi spălare de bani", a declarat Ricardo Echegaray, şeful agenţiei de impozitare din Argentina. Acesta a menţionat că banca britanică a utilizat facturi false şi conturi bancare fantomă "ca să ascundă informaţii financiare de autorităţi".

Echegaray a subliniat că, în mod evident, este vorba despre o conspiraţie între HSBC şi companii private. "Primul lucru pe care HSBC trebuie să-l facă este să plătească ceea ce datorează către stat şi să demonteze gaşca de escroci".

Conform autorităţii fiscale din Argentina, acuzaţiile împotriva HSBC urmează unor raiduri derulate în ianuarie anul acesta în legătură cu un caz de evaziune fiscală împotriva companiei locale "Compumar". Raidul a scos la iveală existenţa de conturi fantomă create de HSBC.

Oficialii HSBC susţin că acuzaţiile le-au cauzat "o mare îngrijorare", iar banca va coopera în cadrul investigaţiei.

"HSBC se conformează legii în mod serios şi susţine cu tărie eforturile guvernelor şi autorităţilor de reglementare pentru detectarea activităţilor ilegale", a declarat purtătorul de cuvânt al HSBC, Lyssette Bravo.

Amintim că, în vara anului trecut, Senatul american a acuzat HSBC că nu a luat măsuri împotriva spălării banilor în Mexic şi a ocolit sancţiunile impuse de SUA Iranului. În consecinţă, directorul pentru conformitate al HSBC, David Bagley, şi-a înaintat demisia.

În urma înţelegerii la care a ajuns cu Justiţia din SUA, anul trecut, în cazul menţionat, HSBC şi-a redus cu 5,6% profitul în 2012, la 20,65 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb