Ia românească, promovată la Viena

Mina Irina
Cultură / 16 iunie 2016

Ia românească, promovată la Viena

Asociaţia Culturală "Mihai Eminescu" din Viena va organiza a doua ediţie a "Zilei Iei Româneşti la Viena" pe data de 20 iunie la Palatul Schönbrunn /Apothekentracht, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Ediţia de anul acesta a "Zilei Iei Româneşti la Viena" şi-a propus promovarea iei româneşti, ca element de vestimentaţie care poate fi utilizat atât în asortarea ţinutelor de tip "casual", cât şi pentru cele de "business".

"Vor fi prezentate modele variate de ie, atât în ceea ce priveşte culorile, cât şi materialele din care sunt realizate, din colecţia «Flori de ie», fondată de Cristina Chiriac", se arată în comunicatul citat.

În deschiderea prezentării colecţiei de ii româneşti, doamna conf. univ. dr. Marilena Stoian va vorbi despre istoria şi importanţa culturală a iei. În program este inclusă o prezentare multimedia a destinaţiei România. Programul se va încheia cu un recital al cântăreţei Nicole Cherry, care va fi acompaniată de formaţia sa.

Evenimentul este susţinut de Institutul Cultural Român din Bucureşti, Ambasada României din Austria, Biroul Naţional de Turism al României din Austria şi ICR Viena.

"Acest eveniment este un minunat prilej pentru noi, românii din dispora, de-a ne face cunoscute valorile perene, de-a promova cultura şi tradiţiile populare dar şi meşteşuguri şi produse româneşti, în cadrul unui demers, mai amplu, de păstrarea identităţii culturale a românilor din Austria. Prin astfel de evenimente vrem să arătăm că, indiferent unde ne-am afla, suntem mândri că suntem români", a declarat Laura Hanţ, preşedinte al Asociaţiei "Mihai Eminescu" din Viena.

La rândul său, Cristina Chiriac, fondatorul "Flori de ie", a precizat: "Cuvintele sunt sărace în acest context pentru a exprima bucuria pe care o simţ atunci când văd valorile româneşti apreciate peste granită dar numai. Dorul de tară şi patriotismul căpăta alte dimensiuni şi ne ajută pe noi, cei de astăzi dar şi pe generaţiile viitoare să nu uităm nici o clipă rădăcinile din care ne tragem. Ia este parte din istoria României şi este dovada vie că este cel mai bun ambasador al României".

Intrarea la eveniment se face gratuit, dar numai pe bază de invitaţie, menţionează organizatorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb