Ialomiţianu: Impozitarea terenurilor agricole nelucrate să fie aplicată cât mai repede

Ziarul BURSA #Politică / 28 aprilie 2011

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat ieri, după şedinţa de Guvern, că vrea ca impozitarea terenurilor agricole nelucrate să fie aplicată cât mai repede şi că autorităţile au discuţii pe acest subiect cu experţii Băncii Mondiale. Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate a fost anunţată la începutul anului trecut de către fostul ministru al Finanţelor, Sebas-tian Vlădescu. El a avansat ca termen de aplicare a măsurii începutul anului 2011. Preşedintele Traian Băsescu a declarat la finele anului trecut că susţine introducerea unui impozit pe terenurile nelucrate, care să fie cel puţin la nivelul subvenţiei de 100 de euro/hectar primită conform regulilor Uniunii Europene.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, susţine, potrivit Mediafax, că în acest an vor intra în circuitul agricol circa două milioane de hectare de teren, din cele trei milioane hectare necultivate la nivel naţional. Unul dintre factorii care conduc la majorarea suprafeţei cultivate este proiectul de lege aflat în lucru privind sancţionarea terenurilor agricole nelucrate. Suprafaţa agricolă a României este de 14,7 milioane hectare, din care 9,4 milioane hectare teren arabil.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa-l introduceti dupa ce ati introdus impozit pe capacitatile de productie nefolosite , banii tinuti la ciorap si mai ales creierele ( asta nu o sa va placa voua celor care conduceti acum ) care stau degeaba .

    1. Remarca facuta este foarte buna, dar sa te declari antiagricultor inseamna ori ca plutesti bine ori ca niste rotite ti-s stricate/ uzate. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb