iBanFirst România raportează o creştere de 97% a serviciilor de acoperire a riscului valutar în 2023

A.F.
Bănci-Asigurări / 25 ianuarie

afirmă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România şi declară Johan Gabriels, Director Regional iBanFirst

afirmă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România şi declară Johan Gabriels, Director Regional iBanFirst

iBanFirst, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii, prezent în 10 ţări europene, raportează o creştere de 97% a serviciilor de acoperire a riscului valutar furnizate companiilor româneşti în 2023, pe fondul incertitudinilor economice globale şi a îngrijorărilor legate de stabilitatea pieţei valutare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pe măsură ce provocările economice persistă, fintechul se aşteaptă ca cererea pentru soluţii de risk management să crească şi mai mult în acest an. Principalii factori care vor influenţa deciziile financiare ale companiilor rămân stabilitatea geopolitică, gestionarea inflaţiei, rezistenţa economică şi colaborarea strategică.

Confruntate cu efectele crizei geopolitice, companiile româneşti implicate în comerţul internaţional, cu activităţi în industrii diverse cum ar fi agricultură, retail şi IT, au integrat în strategiile lor financiare instrumentele de acoperire a riscului (hedging) oferite de iBanFirst, în special la contractele forward. Aceste contracte au un rol esenţial în atenuarea impactului volatilităţii valutare asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetate, oferind companiilor un mecanism sigur de a-şi securiza cursurile de schimb valutar pentru plăţile internaţionale viitoare.

"Interesul ridicat pentru soluţiile noastre de hedging în 2023 demonstrează importanţa acestora pentru activitatea companiilor româneşti în contextul incertitudinilor geopolitice, în special criza din Ucraina şi Orientul Mijlociu, şi a dificultăţilor generate de inflaţie. Companiile care au apelat la instrumentele noastre, cum ar fi contractele forward, au dat dovadă de rezilienţă, reuşind nu doar să îşi protejeze marjele de profit, ci şi să îşi extindă operaţiunile pe plan internaţional", afirmă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

În 2023, soluţiile de risk management au generat aproximativ 40% din veniturile iBanFirst pe piaţa locală, respectiv o medie de 50% în regiunea CEE, fiind cel mai dinamic serviciu la nivel regional. Companiile româneşti se folosesc de aceste servicii în cadrul relaţiilor comerciale cu parteneri din Uniunea Europeană, Turcia şi SUA. De asemenea, există o creştere considerabilă a volumului de comerţ cu China.

"Cererea semnificativă pentru soluţiile noastre de gestionare a riscului în România, Bulgaria şi Ungaria subliniază nevoia acută a întreprinderilor din regiune de a beneficia de servicii transparente şi eficiente. În 2024, iBanFirst îşi menţine angajamentul faţă de companiile româneşti de a le ajuta să navigheze fluctuaţiile valutare şi să efectueze tranzacţii internaţionale fără probleme cu partenerii lor străini, asigurându-le astfel oportunităţi de creştere globală", declară Johan Gabriels, Director Regional iBanFirst.

În opinia analiştilor de la iBanFirst, factorii cheie care vor influenţa deciziile financiare ale companiilor româneşti în 2024 sunt următorii:

●Stabilitatea geopolitică: Crizele actuale din Ucraina şi Orientul Mijlociu, împreună cu posibile schimbări ale situaţiei politice globale, pot avea un impact asupra pieţelor valutare şi a dinamicii comerţului. În acest context, companiile româneşti trebuie să urmărească îndeaproape evoluţiile geopolitice.

●Gestionarea inflaţiei: Companiile ar putea fi nevoite să-şi reevalueze în continuare strategiile financiare pentru a gestiona fluctuaţiile potenţiale de costuri ale bunurilor şi serviciilor, astfel încât să reducă pe cât posibil impactul acestora asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetate.

●Rezilienţa economică: Bazându-se pe experientele din ultimii ani, companiile ar trebui să se pregătească proactiv pentru incertitudinile economice. Diversificarea fluxurilor de venituri, menţinerea flexibilităţii financiare şi adoptarea unor modele de afaceri agile vor contribui la creşterea rezilienţei acestora.

●Colaborare strategică: Încheierea unui parteneriat cu un furnizor de servicii financiare va ajuta companiile să navigheze mai eficient situaţiile financiare complexe. Prin valorificarea expertizei de specialitate şi adoptarea unor soluţiilor personalizate pentru afacerile lor, companiile îşi pot atinge obiectivele financiare, reducând în acelaşi timp riscurile.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb