IERI: Discuţii cu privire la finanţarea viitorului buget al zonei euro

T.T.
Internaţional / 17 mai 2019

Discuţii cu privire la finanţarea viitorului buget al zonei euro

Miniştrii de Finanţe din zona euro au discutat, ieri, cum să finanţeze viitorul buget al zonei euro, chiar dacă nicio decizie finală nu este aşteptată până în luna iunie, transmite Reuters.

Viitorul buget al zonei euro ar urma să facă parte din următorul buget pe termen lung al UE, care va începe în 2021.

Acest buget este destinat să facă economiile din zona euro mai competitive, în loc să joace doar un rol de stabilizare în perioadele de criză economică.

Mărimea bugetului va fi stabilită de liderii din zona euro în contextul următorului buget, sau al cadrului financiar multianual (CFM) al UE. Însă această expresie vagă oferă un spaţiu de manevră mai mare pentru deciziile liderilor.

"Atunci când vorbim despre bani cu miniştrii de Finanţe, discuţiile sunt întotdeauna dificile, dar sunt sigur că vom face progrese", a declarat preşedintele Eurogrupului, portughezul Mario Centeno. "Resursele pentru buget trebuie să fie discutate în contextul cadrului financiar multianual, analizăm posibilitatea de a lăsa deschisă dezbaterea astfel încât în viitor să poată fi adăugate şi alte resurse", a adăugat el.

O serie de oficiali au declarat că Franţa şi Germania au convenit să finanţeze bugetul zonei euro cu un mix de fonduri provenite de la un buget mai mare al UE şi din taxe speciale precum cea pe tranzacţiile financiare.

În plus, Franţa a propus şi adoptarea unei taxe pe economia digitală.

Pentru această finanţare suplimentară, guvernele din zona euro vor trebui să semneze un acord interguvernamental special, precum tratatul care a dus la crearea fondului de salvare a zonei euro.

Însă Comisia Europeană se opune acestei abordări, pentru că ar pune bugetul în mâinile guvernelor şi ar limita influenţa instituţiilor europene şi a legislaţiei UE, susţin oficialii citaţi de Reuters.

Cele 28 de state membre care formează Uniunea Europeană au deja un buget UE comun, care este stabilit odată la şapte ani şi este echivalent cu 1% din Venitul Naţional Brut al blocului comunitar.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb