IGPF:  Cincisprezece migranţi din Cuba şi Pakistan, opriţi la frontiera României cu Serbia

Mina Irina
Anticorupţie / 8 aprilie 2017

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (IGPF) Timişoara au depistat cincisprezece cetăţeni din Cuba, respectiv Pakistan, care au încercat să intre ilegal în ţara noastră, din Serbia.

Într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, citat de Agerpres, se arată: "În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moraviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Jamu Mare, patru cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări ".

Potrivit sursei citate, în cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni cubanezi - un bărbat, două femei şi un minor, cu vârste cuprinse 4 şi 49 de ani, care au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns în Serbia, unde au stat câteva luni, şi intenţionau să ajungă ilegal în SUA.

IGPF precizează că, sâmbătă dimineaţa, poliţiştii de la Sectorul PF Deta, în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi, au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Opătiţa şi Denta, 11 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În comunicat se spune: "În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbaţi toţi din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei".

IGPF menţionează că se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun, şi că vor fi anunţate autorităţile sârbe pentru verificarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb