IKEA România a eliminat din ofertă produsele din plastic de unică folosinţă

C.B.
Companii / 13 februarie 2020

IKEA România a eliminat din ofertă produsele din plastic de unică folosinţă

Pentru a contribui la protejarea mediului şi a crea un impact pozitiv asupra oamenilor şi planetei, IKEA a eliminat din gamă produsele din plastic de unică folosinţă. Cu această ocazie, joi, 13 februarie, în magazinele IKEA Băneasa şi IKEA Pallady, au fost expuse ultimele exemplare din "specia de pai dispărută", în interiorul unor vitrine expoziţionale, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, în afara paielor, au fost eliminate şi articolele din plastic de unică folosinţă ca sacoşele frigorifice, pungile de gheaţă şi sacii de gunoi - care au făcut parte din gama de produse IKEA România. De asemenea, au eliminat şi produsele din plastic de unică folosinţă folosite în scopul servirii în restaurantele şi bistrourile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile şi agitatoarele pentru băuturi.

Aldo Lele, Manager de sustenabilitate al IKEA din regiunea de Sud-Est a Europei, a declarat: " IKEA doreşte să faciliteze un stil de viaţă mai sănătos şi mult mai sustenabil. Plasticul de unică folosinţă are un impact semnificativ atât asupra sănătăţii planetei noastre, cât şi asupra noastră, iar estimările recente spun că până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât peşte. Suntem conştienţi de complexitatea acestei probleme şi ne dorim să contribuim la rezolvarea ei. Eliminarea produselor din plastic de unică folosinţă şi implementarea unor alternative noi, mai sustenabile, sunt un pas important în sensul acestui demers. Invităm clienţii din România să ni se alăture în crearea unei mişcări pentru o viaţă de zi cu zi mai bună - prin folosirea produselor din materiale regenerabile şi reciclate, pot contribui la protecţia mediului şi la reducerea efectelor schimbărilor climatice."

Acum, clienţii IKEA România pot opta pentru alternative ecologice care înlocuiesc majoritatea produselor din plastic de unică folosinţă. În locul paielor din plastic, aceştia pot cumpăra paiele de bambus OKUVLIG şi paiele FÖRNYANDE, realizate din trei straturi de hârtie laminată tare pentru a-şi menţine forma. De asemenea, în loc de sacoşe frigorifice din plastic de unică folosinţă, oferim o opţiune mai sustenabilă - pungi refolosibile din plastic cu fermoar.

Eliminarea produselor din plastic de unică folosinţă este una dintre activităţile prin care IKEA îşi propune să devină o companie complet circulară până în 2030, folosind doar materiale reciclate şi regenerabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb