Ilan Laufer: "Este o prioritate să devenim mai vizibili în regiune"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 octombrie 2017

Ilan Laufer: "Este o prioritate să devenim mai vizibili în regiune"

Pentru România, este o prioritate să devină mai vizibilă în regiune, declară ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, subliniind că susţine acest demers prin acţiunile instituţiei pe care o conduce.

"Pentru noi, ca ţară, este o prioritate să devenim mai vizibili în regiune. Sunt aici ca să susţin acest demers. Acum este momentul ca România să devină mai vizibilă", a declarat domnia sa ieri, la Bucharest Forum 2017.

Ilan Laufer a spus: "România a făcut eforturi imense după Revoluţia din 1989 să devină din nou parte a Europei, respectiv să intre în Uniunea Europeană. Trebuie să înţelegem acest proces. România devine din ce în ce mai vizibilă şi mai importantă. Au fost două momente majore: unul în 2004, când am devenit membri NATO. Suntem ţara cea mai pro-americană din UE şi am demonstrat că putem fi parteneri nu numai în regiune, ci oriunde în lume. Al doilea moment a fost 2007, şi suntem azi de zece ani membri ai Uniunii Europene. Ne-am putut concentra pe dezvoltarea ţării şi în contextul regiunii Mării Negre, România s-a hotărât de foarte mulţi ani de care parte vrea să fie. Marea Neagră are un potenţial enorm şi putem, prin fluviul Dunărea, să reducem costurile de transport, faţă de costurile din Amsterdam, de exemplu".

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a menţionat că Guvernul vrea să creeze un mediu de afaceri predictibil şi a amintit, în acest sens, de Legea prevenţiei şi Legea parteneriatului public-privat.

Ilan Laufer a precizat: "Sprijinim IMM-urile prin ministerul pe care îl conduc. Am două exemple în acest sens: unul este Legea prevenţiei, care va fi discutată în două săptămâni în Parlament, celălalt - Legea privind parteneriatul public-privat, pentru care ne dorim să avem şi normele de aplicare tot anul acesta. Va fi o măsură importantă, pentru că Guvernul va putea să creeze valoare adăugată. Mediul de afaceri se îmbunătăţeşte în România foarte mult şi cu colaborarea ambasadelor ne-am propus să îmbunătăţim parteneriatul strategic şi să-l ducem în zona parteneriatului economic şi de afaceri. De aceea am avut un proiect în acest sens, iar companiile din ţară au mers în delegaţii organizate".

Ministrul a amintit că, în urma acestor demersuri, o companie din România va realiza o investiţie de 100 de milioane de dolari în SUA.

Patricia Wruuck, economist la Banca Europeană de Investiţii (BEI), a declarat ieri, la Bucharest Forum 2017: "Creşterea economică puternică înregistrată de România este determinată de consum, însă paradigma trebuie mutată spre segmentul investiţional. (...) Sectorul privat nu face investiţii multe. Am întrebat firmele despre impedimentele cu care se confruntă. În primul rând, este incertitudinea provocată de politicile interne. Incertitudinea este mereu o problemă pentru companii, dar în mod interesant există un lucru la care România se distinge: peste 60% dintre companii spun că lipsa infrastructurii de transport îngreunează apariţia investiţiilor faţă de media UE, de aproape 40%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb