Cele mai multe dosare pentru programul de finanţare a IMM-urilor Start-up Nation au fost depuse în Bucureşti, Cluj, Timiş şi Iaşi, a anunţat, vineri, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, adăugând că în Capitală numărul dosarelor este de 568.
Potrivit domniei sale, până în prezent, au fost create, deja, 12.273 de conturi pe aplicaţia Start-up Nation.
Ilan laufer a declarat: "Avem deja peste 4.700 de planuri de afaceri depuse şi peste 11.000 de locuri de muncă asumate, deja, care urmează să fie create prin intermediul planurilor de afaceri pe care le avem în acest moment".
Ilan Laufer a menţionat că peste 8.700 din locurile de muncă create prin intermediul Start-up Nation sunt destinate absolvenţilor, şomerilor şi persoanelor defavorizate, înscrierile în acest program urmând să se încheie pe data de 14 iulie.
Conform declaraţiilor reprezentantului Ministerului pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), 72% dintre proiectele depuse până acum au atins şi punctul inovativ din cadrul proiectului.
Domnia sa a mai spus că în 7 iulie a fost termenul limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation a partenerilor de implementare. Domnul Laufer a anunţat, oficial, că programul are trei parteneri de implementare: Banca Transilvania (BT), CEC Bank şi BCR.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri a afirmat, totodată, că în urma selecţiei, beneficiarii din cadrul programului vor semna acordul de finanţare, după care vor merge cu el la partenerii de implementare, pentru a primi creditul-punte, în cel mai scurt timp posibil.
De asemenea, cheltuielile pentru fondul de garantare şi pentru dobânda pe care o va cere partenerul de implementare se află pe lista cheltuielilor eligibile şi pot fi scăzute, aşadar, din grantul de 200.000 de lei prevăzut de program, a mai menţionat domnia sa.