Ilan Laufer s-a întâlnit cu liderii a două dintre cele mai mari grupuri de firme din Qatar

A.I.
Politică / 25 septembrie 2017

Ilan Laufer

Ilan Laufer

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, însoţit de ambasadorul României în Statul Qatar, Cristian Tudor şi de consilierul economic la Doha, s-a întâlnit cu liderii a două dintre cele mai mari grupuri de firme din Qatar: CEO-ul Power International Holding, Moutaz Al-Khayyat şi preşedintele Al-Faisal Holding, Shaikh Faisal bin Qasim Al-Thani, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Oamenilor de Afaceri Qatarezi.

Întâlnirile au avut loc la întoarcerea spre România din vizitele de lucru efectuate în Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud de Ilan Laufer.

Power International Holding grup are investiţii în Qatar şi pe terţe pieţe, reunind 33 de firme în cadrul cărora activează peste 40.000 de persoane şi care derulează afaceri în sectoare precum: construcţii (ca dezvoltator/operator proiecte imobiliare la cheie pentru guvern), industrial, servicii, retail, creşterea animalelor şi ospitalitate.

De asemenea, Al-Faisal Holding deţine proprietăţi imobiliare majore (turnuri, hoteluri, mall-uri şi complexuri rezidenţiale) în Qatar şi în străinătate (SUA, Marea Britanie, Italia ş.a), grupând peste 20 de companii ce activează în sectoare precum: investiţii (îndeosebi imobiliare), comerţ, ospitalitate, transporturi, servicii şi educaţie.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a expus în detaliu demersurile iniţiate de Guvernul României pentru susţinerea şi încurajarea celor care vin cu proiecte viabile de dezvoltare în România: legea Parteneriatului Public Privat, schemele de ajutor de stat, atragerea de fonduri europene, stimularea mediului de afaceri prin programe destinate afacerilor mici şi mijlocii, cărora li se pot alătura şi parteneri externi.

Ministrul român a evidenţiat posibilitatea implicării investitorilor qatarezi ca dezvoltatori/investitori şi operatori, îndeosebi în cadrul unor proiecte de anvergură precum spitale, dar şi alte proiecte de infrastructură, legea Parteneriatului Public Privat reprezentând o metodă alternativă de furnizare a infrastructurii publice şi de prestare a unor servicii publice de calitate. Partea qatareză şi-a arătat interesul şi în dezvoltarea de proiecte care vizează piaţa de real estate din România, o piaţă în creştere constantă.

De asemenea, creşterea economică a României - de 5,8 % în primul semestru al acestui an, cea mai mare din Uniunea Europeană - a reprezentat un punct important al discuţiilor, partenerii qatarezi apreciind faptul că performanţele economiei româneşti sunt deosebit de atractive pentru cei care doresc să acceseze piaţa de la noi din ţară.

CEO-ul Power International Holding a menţionat că are în intenţie să înceapă cu o investiţie mijlocie în România, existând posibilitatea ca, ulterior, să poată coopta drept co-investitor cel mai mare fond de învestiţii din tara sa, Qatar Investment Authority - QIA.

Preşedintele Al-Faisal Holding, care, în urma unor contacte recente cu mediul de afaceri din România, a fost pe punctul de a achiziţiona un hotel, şi-a exprimat dezideratul concretizării unei astfel de investiţii cu prilejul proximei vizite pe care o va face la noi în ţară.

Ambii au asigurat totodată asupra disponibilităţii companiilor din compunerea Grupurilor lor de a derula afaceri în parteneriat cu firme româneşti.

Cei doi interlocutori şi-au manifestat, de asemenea, interesul pentru a efectua, în viitorul apropiat, vizite de prospectare a oportunităţilor concrete de învestiţii în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb