"Immofinanz" deţine integral "Adama"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 iunie 2011

Grupul "Immofinanz" a preluat 69,22% din acţiunile "Adama", potrivit unui comunicat transmis redacţiei. "Immofinanz" a investit încă din 2007 în această companie, devenind, acum, unicul acţionar al "Adama". Preţul de achiziţie a pachetului de acţiuni se ridică la 42,43 milioane de euro. "Am decis să achiziţionăm în totalitate < Adama >, deoarece compania şi brandul său au o reputaţie recunoscută în Europa de Sud-Est. Obiectivul nostru este să integrăm experienţa şi expertiza managementului local în grupul < Immofinanz > şi să creăm cât mai multe sinergii. Din punctul nostru de vedere, < Adama > este platforma ideală pentru extinderea noastră planificată în domeniul construcţiilor şi dezvoltărilor rezidenţiale, în special în România", a declarat Daniel Riedl, membru în Comitetul Executiv al grupului "Immofinanz", adăugând: "Preluarea în totalitate a < Adama > subliniază implementarea constantă a strategiei noastre de a dezvolta participaţiile minoritare pentru a deţine controlul strategic sau pentru a le vinde".

"Adama" a finalizat circa 1.500 de apartamente, de la înfiinţarea sa, în 2005, un număr de zece proiecte fiind acum în curs de construcţie.

Compania are un portofoliu de dezvoltare de proprietăţi cu o suprafaţă totală de peste 1.360.000 metri pătraţi, care vor permite realizarea a peste 40 de proiecte rezidenţiale noi, precizează comunicatul.

"Portofoliul nostru din România include un număr de zone nedezvoltate încă în Bucureşti. Obiectivul nostru este să creăm cartiere întregi - o provocare interesantă pe care plănuim să o prezentăm echipei < Adama > din România imediat ce economia românească va putea asigura cadrul necesar", a subliniat domnul Riedl, referindu-se la planurile pe termen mediu ale grupului "Immofinanz".

Pentru validarea legală a contractului de preluare a acţiunilor "Adama" este necesară aprobarea tranzacţiei de către autorităţile competente în domeniul concurenţei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb