Impact Developer & Contractor majorează capitalul social pentru extinderea la nivel naţional

S.B.
Piaţa de Capital / 20 august 2021

Impact Developer & Contractor majorează capitalul social pentru extinderea la nivel naţional

Impact Developer & Contractor (IMP) face încă un pas în strategia de expansiune naţională şi decide majorarea capitalului social. Decizia a fost luată cu unanimitate de 93,08% din acţionarii cu drept de vot ai companiei în cadrul AGEA şi constă în delegarea şi autorizarea Consiliului de Administraţie de a majora capitalul social în decurs de un an, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni ordinare, cu o valoare nominală de până la 193.750.000 lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

La Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Impact au participat acţionarii reprezentând 93,08% din numărul total de voturi (acţiunile deţinute de IMPACT nefiind incluse în cvorum). Aceştia au acordat Consiliului de Administraţie competenţa de a decide restrângerea sau ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi la data majorării capitalului social.

Decizia a avut loc în contextul în care Impact a demarat strategia de expansiune la nivel naţional prin dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale de anvergură, la standarde de sustenabilitate nZEB şi BREEAM Excellent, în marile oraşe ale ţării.

"Suntem încântaţi de decizia luată astăzi de majoritatea covârşitoare a acţionarilor noştri care au împuternicit Consiliul de Administraţie pentru a face demersurile în vederea majorării capitalului social şi care se corelează cu viziunea noastră de expansiune accelerată la nivel naţional. Alături de aceste resurse vom continua să folosim atât beneficiile accesului la piaţa de capital, unde avem potenţial de a lista obligaţiuni noi, cât şi credite bancare, astfel încât să putem executa de îndată planul nostru ambiţios de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Pentru a susţine acest demers consolidăm şi echipa cu profesionişti motivaţi şi talentaţi care vor susţine compania în demersul său de dezvoltare de comunităţi sustenabile în principalele aglomerări urbane. Ca atare, le suntem recunoscători acţionarilor noştri pentru încrederea oferită, care ne motivează şi ne obligă să obţinem rezultate performante astfel încât să creştem continuu valoarea companiei şi implicit să facem profitabile investiţiile lor, iar în paralel să satisfacem cele mai exigente cerinţe ale clienţilor noştri." a declarat Constantin Sebeşanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu mi se pare corecta decizia de a delega CA dreptul de a restrange sau de a suspenda dreptul de preferinta al actionarilor existenti la data majorarii de capital social.Cred ca prejudiciaza drepturile actionarilor.

    1. Daca compania este evaluata corect (!) in MCS, atunci eu nu vad o problema.

      Din contra, este un mod de a rezolva cateva aspecte dintr-o data: 

      - finantezi compania 

      - diversifici actionariatul si astfel creezi lichiditate, lichiditate care te face apoi eligibil pentru a intra in anumiti indici bursieri 

      - actionarul majoritar nu trebuie sa vina cu un vagon de bani de acasa, dar nici compania nu pierde imagine / incredere in cazul in care actionarul majoritar nu subscrie in cadrul MCS sau isi vinde drepturile de preferinta

      - castigi timp 

    Decizia a fost luata in larga 'unanimitate' de 2-Iaciu si Juravle!

    Acum cu MCS asta isi mai aduc pe cineva ca s-au plictisit singuri si mai ales unul de altul.

    Ce sa mai zici despre amuzantul comunicat-multumeste in numele CA unul care e CEO si nu face parte din CA. Si multumeste actionarilor ca lasa CA sa aduca bani... aaaa, stai putin ca tot actionarii aia 2 aduc banii.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb