IMPLEMENTATĂ DE SPITALUL MILITAR CENTRAL: Aplicaţia "Coronavirus COVID-19 România" va ajuta gestionarea crizei

A.P.
Miscellanea / 7 iulie 2020

Aplicaţia "Coronavirus COVID-19 România" va ajuta gestionarea crizei

Spitalul Militar Central va implementa aplicaţia Coronavirus COVID-19 România, dedicată atât membrilor comunităţilor epidemiologice, serviciilor de Ambulanţă şi SMURD, managerilor de spitale, cât şi cetăţenilor care vor fi avertizaţi, în timp real, despre posibilitatea de contaminare apărută într-o anumită zonă, anunţă Jurnalul de Argeş.

Aplicaţia "Coronavirus COVID-19 România" va realiza o hartă a distribuţiei spaţiale a tuturor cazurilor confirmate, o statistică ce arată evoluţia pe zile, informaţii legate de infrastructura spitalicească, densitatea populaţiei, dar şi detalii relevante ale fiecărui caz în parte.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" a câştigat, cu aplicaţia Coronavirus COVID-19 România, concursul de proiecte iniţiat recent de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, transmite Ministerul Apărării. Aplicaţia, care monitorizează şi centralizează date cu privire la răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivel naţional, a fost elaborată de SUUMC (director de proiect fiind colonelul medic dr. Silviu Stanciu) în colaborare cu CERTSIGN S.A. şi poate contribui la limitarea contaminărilor şi a numărului de cazuri apărute în comunitate. "Coronavirus COVID-19 România realizează o hartă a distribuţiei spaţiale a tuturor cazurilor confirmate oficial şi o statistică ce arată evoluţia pe zile. În plus, proiectul cuprinde informaţii legate de infrastructura spitalicească, densitatea populaţiei, dar şi detalii relevante ale fiecărui caz în parte", detaliază MApN.

Principalii beneficiari ai aplicaţiei sunt membrii comunităţii epidemiologice din direcţiile de Sănătate Publică şi din spitale, experţi care vor beneficia de avantajele identificării rapide a contacţilor celor infectaţi cu COVID-19, ceea ce va conduce la facilitarea realizării anchetelor epidemiologice. În consecinţă, acest fapt va genera operaţionalizarea unui sistem de alertă medicală timpurie (avertizare şi transmitere, în timp real, a informaţiilor relevante pentru fiecare cetăţean). De asemenea, serviciile de ambulanţă şi SMURD, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi consiliile judeţene vor putea gestiona judicios atât paturile din spitale, cât şi resursele alocate acestora, fapt ce fundamentează luarea unor decizii manageriale la nivel instituţional şi al autorităţilor publice locale şi centrale, decizii adaptate realităţii situaţiilor epidemice locale, regionale şi naţionale. Managerii de spitale reprezintă un alt grup de beneficiari ai soluţiilor propuse, prin sprijinul pe care aplicaţia îl oferă în managementul decizional al resurselor umane, al dotării cu echipamente de protecţie şi, implicit, în bugetarea activităţilor specifice contextului pandemic. Coronavirus COVID-19 România se adresează şi cetăţenilor care vor fi avertizaţi, în timp real, despre posibilitatea de contaminare apărută într-o anumită zonă. Astfel, utilizatorul aplicaţiei mobile poate părăsi zona respectivă pentru a evita contaminarea, având în vedere faptul că infectarea nu se face instantaneu.

MApN menţionează că în competiţia lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării au intrat 33 de proiecte elaborate şi susţinute de instituţii de referinţă în domeniul academic şi universitar, medical sau de profil tehnic, şi că a fost subsumată Planului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDIII), domeniu de prioritate publică "Sănătate", Competiţia Soluţii 1 - "Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate". "Proiectul realizat de SUUMC a avut câştig de cauză datorită analizei extrem de riguroase a stadiului actual al evoluţiei pandemiei cu noul coronavirus, identificării unei palete largi de modalităţi de aplicare şi potenţiali beneficiari/utilizatori, identificării problemelor, definirii obiectivelor măsurabile. De asemenea, comisia de selecţie a apreciat gradul de noutate şi de complexitate, metodologia şi tehnicile care vor fi utilizate, instrumentele, echipamentele şi soluţiile software ce urmează a fi aplicate, aspectele de etică ce vor fi implicate în cercetare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi, mai ales, viabilitatea şi şansele de succes ale proiectului", susţine MApN. Finanţarea şi bugetul - în valoare maximă de 500.000 lei - se vor asigura prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, iar durata de realizare a Proiectului "Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate" este de 12 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb