Importurile Indiei de petrol din Rusia au urcat în ianuarie la un nivel record

G.D.
Internaţional / 20 februarie 2023

Importurile Indiei de petrol din Rusia au urcat în ianuarie la un nivel record

Importurile Indiei de petrol din Rusia au urcat, luna trecută, la nivelul record de 1,4 milioane de barili pe zi (bpd), un avans de 9,2% faţă de decembrie, Moscova fiind cel mai mare vânzător de petrol către New Delhi, urmată de Irak şi Arabia Saudită, transmite Reuters, conform Agerpres.

În ianuarie, petrolul rusesc a reprezentat aproximativ 27% din cele cinci milioane de ţiţei importate de India - al treilea mare importator şi consumator global de petrol - arată datele de la surse comerciale.

În mod obişnuit, importurile Indiei de petrol cresc în decembrie şi în ianuarie, rafinăriile de stat evitând în primul trimestru opririle pentru lucrări de întreţinere, în vederea îndeplinirii obiectivelor de producţie stabilite de Guvern.

Rafinăriile din India, care foloseau rar petrol rusesc din cauza costurilor legate de logistică, au devenit principalul client al Rusiei, profitând de reducerile de preţ acordate de Moscova, în contextul efectelor sancţiunilor occidentale.

În ianuarie, importurile Indiei de petrol din Canada au urcat la 314.000 bpd, compania Reliance Industries majorând achiziţiile. Canada este al cincilea mare furnizor al Indiei luna trecută, pe locul patru fiind Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, importurile Indiei de petrol din Irak au urcat în ianuarie la 983.000 bpd, un avans de 11% faţă de decembrie.

În perioada aprilie 2022 - ianuarie 2023, primele zece luni ale acestui an fiscal, Irakul a continuat să fie cel mai mare furnizor de petrol al Indiei, în timp ce Rusia a urcat pe locul doi, înlocuind Arabia Saudită - acum pe locul trei.

Rusia intenţionează să vândă anul acesta peste 80% din exporturile sale de petrol ţărilor "prietenoase", a declarat luna aceasta vicepremierul rus Alexander Novak, referindu-se la statele care nu au impus sancţiuni Rusiei în urma invadării Ucrainei. Ţările "prietenoase" vor primi de asemenea 75% din produsele petroliere rafinate ruseşti, iar Moscova continuă să caute noi pieţe, a adăugat Novak.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Indienii au "Taiwanul lor" in "Kashmirul pakistanez".

    Dupa ce rezolva problema rusa, chineza si iraniana, americanii vor trebui sa rezolve si "problema indiana".

    Americanii vor avea treaba pe Glob pentru inca un secol. 

    Cum?? Mai fac rusii bani din petrol? Pai, nu le-a impus plafonarea preturilor(practic, echivalent cu embargoul), G7? Da, doar ca Lumea nu se termina la G7!

    1. Pe mujici analfabeti ca tine se bazeaza Putler si propaganda lui:-)...Deci, zice articolul:

      1. Importurile Indiei de petrol din Rusia au urcat, luna trecută, la nivelul record de 1,4 milioane de barili pe zi (bpd), un avans de 9,2% faţă de decembrie 

      2.Rafinăriile din India, care foloseau rar petrol rusesc din cauza costurilor legate de logistică, au devenit principalul client al Rusiei, profitând de reducerile de preţ acordate de Moscova:-) 

      Ce nu spune articolul: 

      1. Deficitul mujiciei pe luna Ianuarie a fost de 25 miliarde USD 

      2. Veniturile mujiciei din petrol si gaz au scazut cu 46,4% (de la 795 miliarde ruble in Ianuarie 2022 la 426 miliarde ruble in Ianuarie 2023) 

      3. Venituri altele care nu includ petrol si gaz au scazut cu 28,1% (de la 1294 miliarde ruble in Ianuarie 2022 la 931 miliarde ruble in Ianuarie 2023) 

      4. Venituri din TVA minus 44,4%:-) (de la 683 miliarde ruble in Ianuarie 2022 la 379 miliarde ruble in Ianuarie 2023), deci comert ioc in mujicia  

      Dupa cum vezi economic sunteti praf, s-au prins toti ca daca nu vindeti la orice pret, permafrostul va inchide pravalia...si vindeti sub pretul de cost:-). Faliment scrie pe voi...dar tineti-o tot asa ca " va intareste" :-) 

      Cred ca nici toate pastilele din lume nu te mai vindeca de obsesia ta pt mujici! Probabil ca ai traumatizat foarte tare in copilarie, de catre vreun mujic!

      Hai sa vedem care pravalie o duce mai bine.

      Ucraina... PIB -40%, are nevoie de 10 mld dolari in fiecare luna de la UE / US pentru plata pensiilor si salariilor. Venituri din taxe si TVA = ZEROOOO 

       

      UE, preturile la energie deja in 2022 au costat UE peste un trilion, o mie de miliarde de euro. 

       

      Dec 14, 2022 — Guvernul federal german intenţionează să împrumute anul viitor o sumă record de peste 500 de miliarde de euro, pentru a finanţa costurile . 

      Experts estimate that the war in Ukraine cost the German economy €100 billion and made most people €2000 poorer in 2022 

      According to The German Chamber of Industry and Commerce (DIHK), the 

      impact on the economy as a whole translates to a loss of wealth of around

      €2,000 for every individual in Germany 

      Stim, voi, rusii o duceti mai bine. Sanctiunile va intaresc pana la Rigor mortis

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb