HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sprijinit financiar în anul 2020 proiecte sociale în valoare de peste 3,9 milioane de Euro, scrie un comunicat de presă al companiei.
La Rădăuţi, Grupul susţine activităţile de prevenire a abandonului şcolar şi familial desfăşurate la Centrul Social Maria Ward cu peste 50 de copii din municipiu şi din localităţile limitrofe. Sprijinul constă în sponsorizarea centrului pentru achiziţionarea de echipamente IT, mobilier, cărţi şi dicţionare, precum şi alte facilităţi importante: o combină frigorifică, maşini de spălat şi uscătoare. Sponsorizarea acoperă şi lucrările de întreţinere a clădirii şi a terenului de sport.
În Siret, HS Timber Group, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială, derulează proiectul de asigurare a serviciilor de îngrijire la domiciliu (inclusiv aprovizionarea cu alimente) pentru persoanele în vârstă şi cele cu dizabilităţi, fără aparţinători. Persoanele înscrise în proiect primesc o masă caldă şi beneficiază de consult şi evaluare din partea asistenţilor medicali, sociali şi a infirmierilor. În cadrul aceluiaşi proiect, Grupul a sponsorizat achiziţia un autovehicul ce va deservi activităţile echipei mobile.
La Comăneşti, compania a sprijinit activităţile de terapie şi recuperare derulate de Asociaţia Robert Cole, de care beneficiază peste 80 de copii cu dizabilităţi din Valea Trotuşului. Aici, echipa centrului, formată din logopezi, kinetoterapeuţi şi psihopedagogi, lucrează cu copiii nu doar pe perioada anului şcolar, ci şi în vacanţe.
Fabrica din Reci a sprijinit numeroase proiecte în localitate, precum finanţarea activităţilor de la after-school, dotarea cabinetului medical, realizarea unui studiu de impact pentru proiectul de reabilitare a biodiversităţii în unele locaţii din rezervaţia naturală Mestecănişul Reci - sit Natura 2000, şi dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Reci.
Sub deviza «Împreună!», compania s-a alăturat în 2020 autorităţilor locale pentru a sprijini toate eforturile în lupta pentru ţinerea sub control a COVID-19. Grupul a donat două laboratoare de biologie moleculară la Comăneşti şi Sfântul Gheorghe, echipamente medicale şi materiale sanitare pentru spitalele din cele cinci localităţi în care compania deţine unităţi de prelucrare a lemnului, respectiv Sebeş, Rădăuţi, Siret, Comăneşti şi Reci.
Andras-Nagy Robert, managerul Spitalului Judeţean De Urgenţă Dr. Fogolyan Kristof din Sfântu Gheorghe, explică: "Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea rapidă a COVID-19, iar prin instalarea acestei linii am adus testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă iniţial după recoltarea probelor trebuia să aşteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două - maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%." Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit şi la diagnosticarea altor afecţiuni medicale, nu doar în cazul COVID-19 şi că, odată cu ieşirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.