ÎN 2021 Grupul DENT ESTET a înregistrat o cifră de afaceri de 107,6 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 9 mai 2022

Grupul DENT ESTET a înregistrat o cifră de afaceri de 107,6 milioane lei

Grupul DENT ESTET, parte a Sistemului Medical MedLife, reconfirmă poziţia de lider consacrat pe piaţa serviciilor de medicină dentară din România, înregistrând în 2021 o cifră de afaceri de 107,6 milioane lei, în creştere cu 60% faţă de 2020 (67,1 milioane lei), conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Ritmul de dezvoltare la nivelul grupului a fost unul fără precedent, susţinut de deschiderea unei noi clinici şi achiziţii strategice; creşterea cu 64% a veniturilor clinicii din Braşov şi cu 57,5% la Sibiu; evoluţia numărului de pacienţi unici; mărirea echipei medicale la 145 (+38% vs 2020), a echipei de suport la 314 (+31% vs 2020) şi a uniturilor dentare la 86 (+49% vs 2020).

"Pentru noi, 2021 a fost anul cu cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existenţă. DENT ESTET a ajuns în alte trei oraşe importante din ţară: Ploieşti, unde am construit o clinică nouă cu o investiţie de 1,7 milioane de euro, Cluj-Napoca, graţie unui parteneriat puternic cu Stomestet, clinica fondată de dr. Smaranda Buduru şi dr. Rareş Buduru, şi Oradea, prin achiziţia Oradent by Dr. Costea. Cu sprijinul MedLife, am continuat să investim în asigurarea măsurilor de siguranţă pentru pacienţi şi echipă, dar şi în digitalizarea activităţii noastre, pentru a răspunde cererii tot mai mari a românilor pentru tratamente fără durere şi fără riscuri. Creşterea numărului de pacienţi unici denotă faptul că românii sunt preocupaţi de sănătatea lor dentară şi aleg DENT ESTET pentru a se bucura de serviciile de care au nevoie şi pe care şi le doresc", a declarat dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului.

Creşteri de aproximativ 60% a veniturilor pentru clinicile DENT ESTET din Braşov şi Sibiu

Potrivit sursei citate, Clinica Krondent din Braşov, prima achiziţie din portofoliul DENT ESTET, a înregistrat, în primul an de apartenenţă la grupul lider al pieţei de medicină dentară din România, o creştere cu 64% a veniturilor operaţionale, de la 4,7 milioane de lei, în 2020, la 7,7 milioane lei.

O creştere semnificativă a înregistrat şi DENT ESTET Sibiu, investiţie greenfield lansată în 2018. Astfel, clinica de servicii dentare destinate adulţilor a raportat o creştere organică a veniturilor operaţionale cu 57,5% în 2021, faţă de 2020, depăşind 8,9 milioane lei.

Cazurile complexe în implantologie şi estetică dentară, în topul cererii de tratamente

În 2021, românii au acordat o atenţie sporită implanturilor dentare şi serviciilor de estetică dentară, DENT ESTET Implant Division şi Advanced Orthodontic Division fiind două dintre principalele segmente de dezvoltare. Datorită expertizei echipei de medici şi a investiţiilor în măsuri de siguranţă şi digitalizare, clinicile DENT ESTET au reprezentat alegerea tot mai multor români care au optat pentru planuri complexe de reabilitare orală, cu 20% în creştere faţă de 2020.

În plus, în contextul unui an pandemic, românii au înţeles consecinţele pe care sănătatea orală le are asupra sănătăţii generale şi au respectat controalele periodice la medicul stomatolog, astfel că numărul total de pacienţi unici ai grupului a crescut cu 11% în 2021 faţă de 2020.

La nivelul grupului, numărul de pacienţi unici a fost de aproximativ 38.800, în creştere faţă de primul an pandemic. Serviciile stomatologice premium acordate sectorului corporate au reprezentat, de asemenea, un focus în activitatea DENT ESTET, pentru ca toţi pacienţii să se bucure de beneficiile oferite de accesul la tehnologie de ultimă generaţie, la supraspecializarea echipei medicale şi la programe de prevenţie dedicate.

Educaţia şi digitalizarea, piloni ai strategiei de investiţii

Investiţia în educaţie, prin formarea viitorilor specialişti, a managerilor de clinici şi programe de susţinere a comunităţilor vulnerabile, a reprezentat unul dintre pilonii activităţii DENT ESTET şi în 2021.

Împreună cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureş, DENT ESTET a pus bazele unui proiect unic în sfera educaţiei, investind 80.000 de euro în renovarea şi amenajarea unui laborator în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară.

Grupul a continuat politica de investiţii în digitalizare şi tehnologizarea serviciilor, datorită beneficiilor majore pentru pacient: precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat în cabinetul stomatologic, rapiditate în execuţia lucrărilor.

"Divizia de stomatologie a MedLife continuă creşterea accelerată din ultimii ani 6 ani, încheind 2021 cu rezultate financiare solide, ce confirmă performanţa echipei şi faptul că pacientul te investeşte cu încredere atunci când oferi cele mai bune servicii stomatologice existente pe piaţă. Planul de investiţii extrem de ambiţios gândit în aceşti 6 ani de parteneriat cu DENT ESTET confirmă că modelul nostru de business este sustenabil şi permite dezvoltarea sănătoasă a clinicilor din grup. Vom continua să investim în inovaţie, în digitalizare, dar şi în dezvoltarea teritorială la nivel naţional", spune Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb