ÎN AL DOILEA TRIMESTRU DIN 2021 Noua Zeelandă va începe vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori

G.U.
Internaţional / 17 decembrie 2020

Noua Zeelandă va începe vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori

Noua Zeelandă prevede să înceapă campania de imunizare gratuită împotriva COVID-19 a celor peste 5 milioane de locuiori ai săi în al doilea trimestru al anului 2021, a anunţat astăzi prim-ministrul ţării, Jacinda Ardern, care a confirmat achiziţionarea a aproape 18 milioane de doze de vaccin, potrivit EFE, informează Agerpres.

Angajaţii sanitari şi de control al frontierelor vor fi primii vaccinaţi, a precizat premierul neo-zeelandez, al cărei guvern a fost lăudat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. Arden a anunţat totodată cumpărarea a 7,6 milioane de doze de vaccin de la compania AstraZeneca şi alte 10,72 milioane de la Novavax.

Anterior guvernul anunţase achiziţionarea a 750.000 doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech şi 5 milioane de la Janssen, notează sursa citată.

"Dacă se dovedeşte că sunt sigure şi eficiente în faţa agenţiei de reglementare farmaceutică din Noua Zeelandă - Medsafe, dozele vor avea o acoperire amplă pentru ţara noastră şi pentru vecinii noştri din Pacific", precizează într-un comunicat premierul Ardern.

Într-un alt comunicat, titulara externelor, Nanaia Mahuta, a cifrat la 75 de milioane de dolari neo-zeelandezi (43,7 de milioane de euro) fondurile pentru a furniza în mod gratuit vaccinurile ţărilor din Pacific.

"Ţările din Pacific au lucrat din greu pentru a menţine în afară (frontierelor lor) boala COVID-19 sau pentru a o eradica, iar Noua Zeelandă s-a angajat să le sprijine", a declarat Mahuta, care a subliniat că "un vaccin sigur şi eficient va fi cheie pentru redresarea economică şi socială a regiunii".

Noua Zeelandă, al cărei guvern a închis frontierele în martie cu doar 50 de cazuri confirmate şi a impus una dintre cele mai stricte izolări din lume, a înregistrat în total 1.744 de contagieri şi 25 de decese asociate bolii COVID-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb