ÎN ANUL 2022: Graphein estimează venituri de 4 milioane de euro

G.D
Companii / 22 martie 2022

Eugen Ursu- fondator şi CEO Graphein

Eugen Ursu- fondator şi CEO Graphein

Compania antreprenorială Graphein a înregistrat în anul 2021 o creştere organică de 37% comparativ cu anul 2020 şi estimează o cifră de afaceri de 4 milioane de euro consolidat, la nivelul anului 2022. Este un business de topografie şi scanare 3D pentru proiecte de clădiri şi infrastructură publică,conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, creşterea cifrei de afaceri a fost generată de proiectele internaţionale în creştere, cererea nouă pentru servicii de scanare 3D şi transformarea datelor în digital twins, realizată cu ajutorul dronelor şi scanerelor 3D şi extinderea cu birouri sau francize la nivel naţional. În anul 2021, Graphein a dezvoltat componenta de franciză, iar la Iaşi, Baia Mare şi Cluj compania are deja primii parteneri francizaţi. Portofoliul de clienţi a fost mărit cu 35% şi a ajuns la 201 în prezent, faţă de 148 clienţi la finele anului 2020.

De asemenea, serviciile oferite pentru export în proiecte internaţionale din Olanda şi Germania au ajuns la 10% din cifra de afaceri din anul 2021.

Cele mai solicitate servicii de către clienţii Graphein în anul 2021 sunt scanarea 3D pentru proiecte BIM, asistenţa topografică pentru proiecte rezidenţiale şi infrastructură şi proiectele de urmărire a comportării în timp şi monitorizarea clădirilor şi a infrastructurii. De asemenea, la nivelul pieţei locale un accent mai mare va fi pus pe sustenabilitate şi construcţii verzi şi va fi dezvoltat standardul NZEB (nearly Zero-Energy Building - Casa cu consum de energie aproape zero). La nivel general, piaţa construcţiilor din Bucureşti va avea, potrivit Graphein, un ritm încetinit din cauza situaţiei urbanistice.

"Preconizăm o creştere semnificativă datorită dezvoltării businessului Autodesk şi avantajului de a putea face servicii integrate. Există un potenţial imens dacă statul român se ţine de promisiune şi alocarea fondurilor nerambursabile pentru digitalizarea afacerii acordate prin PNRR va începe în prima jumătate a anului. Creşterea din construcţii vine din dezvoltarea noilor proiecte de infrastructură. Majoritatea antreprenorilor generali mari fac investiţii în utilaje şi sisteme pentru infrastructură," a declarat Eugen Ursu, fondator şi CEO Graphein.

În prezent, digitalizarea construcţiilor şi oraşelor reprezintă elementul din economie care caracterizează cel mai mult piaţa în care activează compania Graphein. Astfel, fondatorii companiei se aşteaptă ca prin intermediul PNRR să asistăm la investiţii masive în transport sustenabil (rutier, feroviar, metrou) în valoare de 7,6 miliarde de euro, menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb