ÎN BUCUREŞTI: Nu mai sunt locuri libere la secţiile de terapie intensivă COVID-19

A.P.
Miscellanea / 3 iulie 2020

Nu mai sunt locuri libere la secţiile de terapie intensivă COVID-19

Nu mai există niciun loc liber la secţiile de terapie intensivă COVID-19 la spitalele de linie I "Matei Balş" şi "Victor Babeş" din Bucureşti, iar la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" mai este un singur loc liber, scrie Radio Europa Liberă.

Adrian Marinescu, medic epidemiolog la "Matei Balş", spune pentru Europa liberă că în viitorul apropiat, dacă creşterea numărului cazurilor noi continuă în acelaşi ritm, s-ar putea ajunge la folosirea spitalelor mobile de terapie intensivă şi a transferului pacienţilor la secţiile ATI din spitalele non-Covid. "Semnalul a fost tras încă de acum două săptămâni, este o situaţie care nu se stabilizează şi trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău".

În ultimele două săptămâni cazurile noi de infecţii cu Covid 19 au crescut constant, joi au fost 450 de cazuri în 24 de ore, rata de transmitere a sărit de la 0,6 la 1,4, iar România a ajuns pe harta galbenă a Europei.

Adrian Marinescu: "E vorba de terapiile intensive din spitalele dedicate COVID 19, asta nu înseamnă că nu sunt locuri la terapie intensivă în general. Ideea este că aceste spitale de infecţioase- "Victor Babeş", "Matei Balş", "Marius Nasta" şi spitalul de campanie de la "Ana Aslan"- totalizează un număr mic de paturi de terapie intensivă. La nivelul Bucureştiului, ca şi la al ţării, există spitalele non-Covid care au locuri la terapie intensivă şi care, la o adică, se transformă.

Noi tot încercăm de două săptămâni să spunem că de când numărul de îmbolnăviri a crescut, asta se vede în plan practic la nivelul internărilor, nu e vorba numai de terapiile intensive. Am avut momente la "Matei Balş" când nu mai aveam deloc locuri de internare în spital, că am făcut locuri pe urmă, că am încercat să ne mai mişcăm, e altceva, dar semnalul ăsta de alarmă a fost tras clar de acum două săptămâni. Normal că se vede şi în locurile de la terapie intensivă, care oricum erau puţine pentru că erau pacienţii dinainte. Deci era de aşteptat, mai ales că e o creştere care continuă de la o zi la alta. La terapie intensivă, dacă vă uitaţi în ultimele două săptămâni, creşterea a fost constantă. Deocamdată, celelalte spitale nu au preluat pacienţi, nu a fost nevoie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb