ÎN CADRUL CONGRESULUI AVOCAŢILOR  U.N.B.R. va propune măsuri pentru apărarea profesiei

G.U.
Miscellanea / 24 iunie 2021

U.N.B.R. va propune măsuri pentru apărarea profesiei

"Apărarea apărării" este tema principală propusă de Uniunea Naţională a Barourilor din România pentru Congresul Avocaţilor, care va avea loc în zilele de 25-26 iunie 2021, la Palatul Patriarhiei, sala Aula Magna din Dealul Mitropoliei, Bucureşti, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Tematica acestui Congres al Avocaţilor a fost propusă în ideea de a găsi soluţii la vulnerabilităţile cu care se confruntă apărarea, dar şi pentru a construi noi punţi de legătură cu toţi factorii implicaţi în evoluţia justiţiei, fie că fac parte din sistemul judiciar, fie că provin din sfera legislativului sau executivului, fie din alte profesii juridice. Pentru că pe toţi ne lezează anumite trenduri periculoase care asaltează justiţia şi care devin tot mai evidente. Iar problemele cu care se confruntă avocatura afectează, la rândul lor, funcţionarea justiţiei şi drepturile cetăţeanului", susţine av. dr. Traian Briciu, preşedintele în exerciţiu al Uniunii Naţionale a Barourilor din România (U.N.B.R.).

Şi-au anunţat prezenţa la acest Congres al Avocaţilor personalităţi marcante ale lumii juridice, din cadrul instanţelor, legislativului şi executivului şi din alte profesii juridice care au un cuvânt de spus în buna funcţionare a justiţiei şi implicit a apărării.

Pe lângă problemele de ordin strict organizatoric, care ţin de dezbaterea rapoartelor anuale ale Consiliului U.N.B.R., al conducerii Casei de Asigurări a Avocaţilor (C.A.A.), cel al Comisiei de cenzori şi comisiei centrale de disciplină, vor fi pe rolul reuniunii şi ratificarea unor hotărâri ale Consiliului U.N.B.R. de modificare şi completare a Statutului profesiei de avocat. Mai mult, vor fi discutate şi o serie de propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei, introduse din timp pe ordinea de zi de avocaţi membri sau delegaţi, se menţionează în comunicat.

Cel mai aşteptat punct va fi, desigur, cel care se va concentra pe tema "Apărarea apărării", un prilej de a propune, a dezbate şi adopta noi măsuri de protecţie pentru profesia de avocat, adesea ameninţată şi periclitată.

Cu ocazia zilelor Congresului Avocaţilor, U.N.B.R. a pregătit şi lansarea unei noi ediţii a revistei AVOCATUL, cu o grafică împrospătata, care are ca focus "Apărarea apărării" şi a fost realizată prin contribuţia unor personalităţi de elită ale avocaturii şi ale lumii juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb